icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Amtskredsgeneralforsamling

Vi Skal gøre noget nu

Opfordringen kom fra den afgående formand Runa Stach, til deltagerne i SL’s generalforsamlingen i Århus. Verne Pedersen blev valgt som ny formand.

  • Af Anja Dybris
  • 22-2005 /

SL Århus arbejder i god overensstemmelse med medlemmernes forventninger, hvis man kan dømme efter reaktionerne på generalforsamlingen.

Bestyrelsens beretning og opsummering af rigets tilstand, kommunalreform og faglighed og dens forslag til fremtidigt arbejde blev modtaget med klapsalver –uden debat.

–Det værste du kan gøre er ikke at gøre noget, fastslog den afgående formand Runa Stach igen og igen, da hun på bestyrelsens vegne afgav sin sidste beretning.

–Uligheden bliver større, desværre uden de store protester fra befolkningen. Det er ikke moderne at være vred og indigneret, og det opfattes som stiltiende accept, sagde hun og opfordrede socialpædagoger til at gøre noget –nu.
For ved lokalvalgene vælger danskerne de politikere, der bliver socialpædagogers nye arbejdsgivere, og som skal beslutte, hvilke rammer de vil give anbragte børn og unge, hjemløse, psykisk syge og udviklingshæmmede mennesker til at kunne få et liv på lige vilkår.

Ingen i klemme
–Arbejdet med strukturreformen vil fortsat være centralt, og det er vigtigt, vi beskriver, hvad vi kan og gør og hvorfor, sagde Runa Stach.
Henrik Qvist fra bestyrelsen mente, at kommunalreformen er det største liberale korstog, der endnu er set.

–Det handler om markedsgørelse, sagde han og tilføjede, at også demokratiet får nogle skår, når 3.000 folkevalgte bliver taget ud af cirkulation.
Allerede i september ansatte amtskredsen en projektleder til at påvirke konsekvenserne af strukturreformen.

–Kommunerne siger, de kan det hele, men de ved ikke en dyt om, hvilke mennesker, vi arbejder med, fremhævede Kirsten Nissen, forbundsformand og medlem i SL Århus.
–Men når nu alle socialpædagoger får ny arbejdsgiver, så brug chancen til ny udvikling, opfordrede hun og lovede, at ikke et eneste SL-medlem ville komme i klemme i de nye strukturer.

Så girafferne
De 149 medlemmer kom ikke kun for at høre beretning og planer for de næste to år, men også for at se girafferne og stemme på et godt hold til at stå i spidsen for det fagpolitiske arbejde.

Alle opstillede fik et minut til at fortælle, hvad de brændte for, og tilsammen kom de rundt om emner som (lige)løn, arbejdsmiljø, TR-vilkår, kvalitet i tilbud, faglighed og en nærværende fagforening.

Verne Pedersen, der blev valgt til ny formand, præsenterede det fremtidige arbejde:
–SL Århus vil være til stede på arbejdspladsen og i tæt dialog med jer både via veluddannede tillidsfolk og på dialog- og arbejdspladsmøder.
Hun præsenterede et nyt projekt, som skal styrke samarbejdet mellem tillidsrepræsentanter og sikkerhedsrepræsentanter for at forbedre arbejdsmiljøarbejdet. Et par forsøg på interesserede arbejdspladser skal udvikle redskaber, som kan bruges af alle.

–Faget og arbejdet skal profileres over for de ansvarlige politikere, og det skal også stå lysende klart for nyuddannede og ikke-organiserede, hvilken indflydelse SL har på overenskomst, arbejdsvilkår og udvikling af faget, sagde hun.

Anette Filtenborg Madsen, Langagerskolen, blev nyvalgt som faglig sekretær.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Kredse