icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

Socialpædagogernes Podcast

Socialpædagoger arbejder med udsatte børn og unge, børn og voksne med handicap, psykisk syge, misbrugere og andre, der har brug for en særlig indsats for at få et godt liv. Vores fag giver os styrke til at være noget for andre. Her kan du lytte til forskellige podcast, der fortæller om socialpædagogers arbejde - og om relevante faglige metoder.

Sådan kan du arbejde med NADA

Daniel er en af de mange borgere, der regelmæssigt får øreakupunktur. Lyt med, når socialpædagog Peter Sonne i Brøndby Kommune giver Daniel NADA - en recovery-metode baseret på øreakupunktur. Og bliv klogere på, hvorfor NADA i stigende grad bliver brugt til at skabe nærvær og grounde det menneske, der har brug for ro og fokus til at komme videre - fx i forhold til at håndtere alkoholafvænning, vredeshåndtering eller ADHD.

I podcasten kan du også møde Lars og Mette Wiindblad fra NADA Danmark, der tilbyder undervisning og NADA-kurser.

Medvirkende: Daniel, borger. Peter Sonne, socialpædagog. Camilla Benn, socialpædagog. Lars Wiinblad, NADA-ansvarlig i Danmark. Mette Wiinblad, underviser i NADA.
Tilrettelægger: Michael Christophersen, ORDOGLYD

Snoezel - et tilbud til alle sanser

En podcast om det oprindeligt hollandsk snoezelsystem, der blev udviklet som et behandlingstilbud til udviklingshæmmede, hvor man kan skrue op og ned for, hvilke sanser, man vil påvirke. Her i landet bruges snoezelhuse af børn, unge og voksne med mange forskellige udfordringer fra ADHD, autisme eller demens til PTSD.

Vi besøger to snoezel-tilbud - et i Gentofte og et i Brøndby - for at blive klogere på, hvordan man som socialpædagog kan have glæde af at arbejde med snoezelhusets mange sanserum, der for mange borgere er et tiltrængt afbræk i hverdagen.

Medvirkende: Andrea Hadberg, ergoterapeut i Center for Specialterapi, Gentofte Kommune. Christina Mortensen, socialpædagog, Job- og Aktivitets Center Nord i Gentofte. Cecilie Osbæck, socialpædagog Job- og Aktivitetscenter Brøndby.
Tilrettelægger: Michael Christophersen, ORDOGLYD

Melanie og angsten

Som barn lærte Melanie, at alt, hvad hun sagde og gjorde, var forkert. I skolen sad hun tavs i timerne og lavede aldrig sine lektier. Hun måtte kæmpe for at få diagnosen angst og den hjælp, hun havde brug for. I dag er hun 24 og nyuddannet socialrådgiver.

Mads Thomsen underviser på pædagoguddannelsen i Odense og arbejder med udsatte børn og unge. Han lytter til Melanies fortælling og giver sine bud på, hvordan man som pædagog hjælper unge med angst og andre psykiske/sociale problemer.

Medvirkende: Melanie, socialrådgiver, Mads Thomsen, lektor ved University College Lillebælt. Tilrettelægger: Bille Sterll.

Er evidens altid det bedste?

De har navne som KRAP, FIT eller ACT. Pædagogiske koncepter og begreber som evidens og Lovende Praksis breder sig på socialpædagogiske botilbud.

Men virker en metode altid, fordi der er evidens for den? Får borgerne altid den bedste indsats, når vi arbejder efter pædagogiske koncepter? Eller svækker metoder og systemer ligefrem socialpædagogens faglige dømmekraft? Det diskuterer vi i denne podcast.

Deltagere: Anders Petersen, lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Didde Cramer Jensen, socialforsker ved VIVE, Hans Jørgen Jacobsen, pædagogisk konsulent i Aalborg Kommune. Vært: Bille Sterll.


Sådan kommer du i gang med podcast

En podcast er en lydoplevelse i form af fx et radioprogram, en lydbog eller drama-fortælling, du kan lytte til — lige når du har lyst.

Du kan lytte til podcasts fra din smartphone, computer eller tablet. Det eneste det kræver er, at du har et program til at afspille podcasts.

Hvis du har en iPhone eller iPad, har du allerede et podcastprogram, der hedder ”Podcast”. Programmet er meget simpelt og har de nødvendige funktioner, man skal bruge, når man skal lytte og søge efter podcasts.

En podcast kan bestå af få episoder eller en hel serie af episoder. Du kan abonnere på en podcast og på den måde få besked, hver gang der er en ny episode klar i serien. Du kan også downloade podcastepisoder, så du kan lytte til podcast, når du ikke har forbindelse til internettet.

Søg på 'Socialpædagogerne' i din podcast app, så kan du abonnere på podcasten.