icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Kandidat til kommunalvalget

Børge Nielsen Stenløkken 1, 5450 Otterup (Faglig sekretær i SL Fyn i 23 år) (Modtaget d. 20.10.2005)

Jeg har d.d. været på mit lokale fagforeningskontor, da jeg fandt det underligt at jeg ikke hørte noget om det kommende valg. Jeg betragter det valg der er den 15. november, som den vigtigste begivenhed for socialpædagoger siden 1975 og 1980. Jeg fik oplyst på kontoret at mit navn var indrapporteret til SL som opstillet.

Jeg kan da også konstatere, at Børge Nielsen opstiller i Bogense Kommune, når jeg går ind på SL’s hjemmeside. Jeg må så undres over, hvordan jeg er blevet opført der, uden der er nogen, der har kontaktet mig! Jeg synes, det var på sin plads, at min fagforening kontaktede mig for yderligere holdninger.

Jeg kan se, der er udfærdiget særlige spørgsmål, som man anbefaler medlemmerne at stille til de lokale kandidater. Var det ikke på sin plads, at SL stillede os de spørgsmål? Hvad vil SL skrive om de enkelte kandidater i det indstik, der kommer i Socialpædagogen umiddelbart før valget? Hvorfor tager SL ikke det kommende valg alvorligt? Har man for travlt med den interne fagforeningsstruktur?

Ja, nu kan jeg lyde som en gammel kværulant, det kan jeg også godt være ind i mellem, spørg bare mine gamle kollegaer, men jeg mener faktisk ret alvorligt, at min fagforening tager for let på denne situation. Igennem de sidste 4 år har jeg fået et rystende indblik i, hvordan man som politiker behandler sociale sager.

I sygdomssager stilles der ikke spørgsmål ved hvad det koster, der betales der bare, endnu da! Men ved for eksempel anbringelse af børn og unge går politikere ind og blander sig i embedsmændenes anbefalinger, med krav om at finde en billigere foranstaltning. Os derved det kan være lige så invaliderende med fejlbehandling af alvorlige sociale/pædagogiske problemer, som for eksempel fejloperation, må konstant kæmpe mod politikere, der ikke ved bedre.

Jeg stiller op, fordi jeg gerne fortsat vil være med til at gøre en forskel, være den svages talerør, sørge for ordentlige personaleforhold. m.m.
Som politiker og opstillet får vi til stadighed en sværm af email fra aviser, tv, radioer og andre fagforeninger, der gerne vil høre vores holdning til forskellige problemstillinger.

Jeg har nu siddet så længe og ventet på, at min egen fagforening gjorde noget, at jeg selv har kontaktet lokalkontoret. Jeg mener SL’s medlemmer er den personalegruppe der bliver mest ramt af kommunalreformen, og jeg har indtil nu oplevet, det er den fagforening, der tager lettest på situationen.

Fortsat god efterårsferie, det skal der selvfølgelig være tid til.