icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Kære redaktion

Af Michael Jensen (Modtaget d. 19.2.2007)

Der er sagt meget rigtigt om situationen – ledelsessvigt og – fravær, konfliktskyhed, for dårlig og ufokuseret uddannelse, forråede medarbejdere – nederlaget har her virkelig mange fædre, men det værste er næsten, at det lyser ud af udsendelserne på TV2, at der også er tale om meget ressourcesvage – nærmest dårligt begavede – og derfor afmægtige medarbejdere, som kun marginalt har mere styrke og overblik til at klare beboernes livssituationer end beboerne selv. Det kan da ikke være rigtigt, at jeres forening omfatter medlemmer med en sådan profil?

Jeg troede faktisk, at socialpædagoger var ret velfungerende og ressourcestærke – det er de fleste vel også, heldigvis. Men man må virkelig tvivle på, om nok så meget ledelsesindsats kunne have forebygget den type situationer, vi her har set med lige netop disse medarbejdere. En ting er helt sikkert, I bør ikke modvirke en langt stærkere fokus på medarbejdernes faglige og personlige kvalifikationer, når der fremover sker ansættelser på denne type institutioner. Snarere anbefale det samme. Ikke alle er lige velegnede til alt, og slet ikke på dette område. Og send en opfordring ud til jeres medlemmer om at glemme konfliktskyheden, og meld den slags situationer, hvis de opstår. Det var uhyre uklædeligt at opleve en af jeres kolleger fortælle om, at han havde oplevet helt uacceptable situationer på Sjælør uden at have gjort noget ved det. Det tyder på, at der hersker en misforstået kollegial solidaritet, som I forhåbentlig ikke – længere – accepterer som herskende praksis.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat