icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kredsgeneralforsamlinger - Storstrøm

Pas på - kommunerne rydder op

Efter sommerferien er det væltet ind med afskedigelser til sygemeldte. Alle kommunerne i kredsen har ‘ryddet op’, og deres tolerancetærskel er meget lav.

– Det er bekymrende, at kommunerne er så hurtige til at skride til afsked, konstaterede kredsformand Inge Jordan, da Kreds Storstrøm holdt generalforsamling den 3. oktober.

Men rækken af afskedigelsessager er kun et af de mange problemer, som kredsen har døjet med i det, der foreløbig er gået efter kommunalreformen. Trods løfter om det modsatte er to arbejdspladser i kredsen blevet lukket af de kommuner, der lige har overtaget dem, og lige som i alle andre kredse har der været bøvl med kommunernes håndtrring af økonomi og ansættelsesforhold, konstaterede Inge  Jordan og advarede mod en truende afspecialisering.

– Flere kommuner har givet udtryk for, at de med tiden vil oprette deres egne tilbud. Hvis det sker, vil højt specialiserede behandlingstilbud, der i dag rækker hen over kommunegrænserne, gå til grunde, sagde hun.

Derfor skal det nu udnyttes, at Socialpædagogerne er så godt repræsenteret i MEDudvalg, og i den efterfølgende  debat lovede kredsformanden at gøre sit til, at forbundet også bliver mere aktivt og synligt i de aktioner og protester, der kommer i forbindelse med velfærdsdebatten og ikke mindst i forbindelse med forårets overenskomster.

Der blev ikke foretaget nyvalg.

Jni

Se mere på kredsens hjemmeside her

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Kredse