icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Noter

Arbejde og planlægning

Arbejdstiden har betydning for såvel arbejdsliv som fritidsliv. Og på længere sigt har arbejdstiden også betydning for ens helbred.

Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed (BAR SoSu) har derf valgt at sætte fokus på arbejdstiden med tre TID-skrifter, som er målrettet alle, der arbejder med skiftende arbejdstider i social- og sundhedssektoren.

Det tredje og sidste hæfte i serien handler om tilrettelæggelse af arbejdstiden. Hæftet sætter fokus på  vagtplanens betydning for kvalitet og medarbejdertilfredshed og på de mange hensyn, der skal vejes op mod hinanden, når vagtplanen skal udarbejdes.

Hvis ikke TR eller SR på arbejdspladsen har modtaget pakken med TID-skriftet kan materialet findes på www.arbejdsmiljøweb.dk/arbejdstid eller på SoSu’s hjemmeside om psykisk arbejdsmiljø www.etsundtabejdsliv.dk

På sidstnævnte hjemmeside kan man også orientere sig om de regionale temamøder, der holdes frem til 8. november.

kl

Kritik af handicapdom

Vestre Landsret har afsagt dom, hvor konklusionen er, at kronisk syge kan fyres på lige fod med raske medarbejdere. Mogens Wiederholt, centerleder på Center for Ligebehandling af Handicappede, mener, at det en katastrofal dom, som udhuler den beskyttelse, der ligger i forskelsbehandlingsloven. HK/ Privat vil søge om at få sagen indbragt for Højesteret og om nødvendigt for Menneskerettighedsdomstolen.

lmp

Danske mænd gider ikke barsel

De danske mænd er sammenlignet med de øvrige nordiske lande mere tilbageholdende, hvad angår fravær på grund af barsel. De danske mænd tog seks procent af familiens samlede barselsorlov med den lille ny, mens de islandske mænd var mere aktive på babyfronten med hele 33 procent. I Sverige tog mændene 20 procent af det samlede antal dage på barselsorlov. Oplysningerne stammer fra Nordisk Statistisk Årbog.

lmp

Forskelle skal kortlægges

Forskellene mellem rige og fattige i Århus skal undersøges. Århus kommune og Den Sociale Højskole i Århus vil i de næste tre år kortlægge sociale skel, og resultaterne skal blandt andet bruges som dokumentation i forbindelse med behandling af forslag.

Undersøgelsen udspringer af en byrådsbeslutning, og det er Tove Rasmusssen og Anders Bøggild, begge lektorer ved Den Sociale Højskole i Århus, der skal gennemføre undersøgelsen som et led i deres ph.d. Undersøgelsen forventes at tage tre år.

Kilde: dknyt