icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Strandvænget

Forbundet hjælper fyringstruede

Socialpædagogerne Lillebælt bistår de medlemmer på Strand­ vænget i Nyborg, der har fået en tjenstlig sag på halsen. Den hjælp har de krav på i henhold til forbundets vedtægter.

  • Af Kurt Ladefoged
  • 05-2007 /

Region Syddanmark har indledt afskedigelsessag mod tre medlemmer af Socialpædagogernes Landsforbund ansat på Strandvænget i Nyborg efter TV-udsendelsen  med skjult kamera, der viste en uacceptabel behandling af beboerne i Hus 17.

Regionen har indledt afskedigelsessag mod alle de fire ansatte, der optræder i de skjulte optagelser, men kun de tre af dem er medlemmer af forbundet. Og dem bistår forbundet i de kommende afskedigelsessag, oplyser kredsformand Hanne Ellegaard, Socialpædagogerne Lillebælt.

– Vi har også tilbudt dem krisehjælp. Ellers har jeg netop haft møde med de tre tillidsrepræsentanter på Strandvænget. Og vi har besluttet, at vi nu vil iværksætte en fremadrettet strategi for at forbedre arbejdsforholdene.

– Således bliver alle medlemmer på Strandvænget indbudt til et “stik fingeren i jorden møde” senere i denne måned, hvor folk kan tale ud, og vi kan få vendt med hinanden, hvordan medarbejderne kommer videre. Det foregår parallelt med, at vi kører sagen for de tre involverede medarbejdere, siger Hanne Ellegaard.

Skal hjælpe
Uanset hvilke forseelser et medlem har begået, er Socialpædagogernes Landsforbund forpligtet til at yde vedkommende juridisk og faglig bistand. Det fremgår af forbundets vedtægter.

Forpligtelsen til at yde bistand er blevet bestyrket af en  række domme, som har fastslået, at faglige organisationers medlemsbistand i faglige sager skal ydes på et juridisk niveau svarende til andre udbydere af juridisk bistand – for eksempel advokater, som fører ansættelsesretlige sager.

Hvis ikke en medlemssag føres på et juridisk kvalificeret niveau, vil den faglige organisation kunne pådrage sig et erstatningsansvar.

Derfor ser man også, at faglige organisationer hyrer advokater til at føre medlemssager, hvis de ikke er sikre på at kunne føre en sag på et juridisk korrekt grundlag.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Voksenhandicap­området