icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Udviklingshæmmet

Tvangsfjernet baby hjem igen

Først blev babyen fjernet, nu er hun hjemme igen, mens kommunen undersøger om forældrene kan passe babyen.

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 05-2007 /

Seerne på TV2 kunne den 11. februar følge med i, hvordan FrederiksværkHundested Kommune tvangsfjernede Diana og Alan Carlsens nyfødte baby, fordi moren er udviklingshæmmet. Nu har kommunen imidlertid fået kolde fødder og har tilbudt familien et ophold på en familieinstitution. Det har forældrene sagt ja til, og formålet med opholdet er at afklare, om de er i stand til at passe deres datter.

Forældrene henvendte sig flere måneder før fødslen til socialforvaltningen for at få støtte  og opbakning. I forvejen har Alan Carlsen fra et tidligere ægteskab to børn, som han har almindelig samkvemsret med, og Diana har en søn på 11 år, som hun fik tvangsfjernet ved fødslen. Hun ser ofte drengen.

Frederiksværk-Humlebæk Kommune besluttede uden at have undersøgt forældrenes evne til at tage sig af datteren – den såkaldte §50-vurdering – at barnet skulle fjernes. I modsat fald skulle forældrene tage et tre måneders ophold på en familieinstitution i Brovst i Nordjylland, så man her kunne afklare  forældreevnen. Det måtte Diana og Alan takke nej til, da det ville betyde, at Alan ikke kunne se sine to andre børn, eller Diana sin søn. Alan ville også være nød til at opsige sit arbejde. 

LEV satte deres advokat på sagen, fordi organisationen mener, at alle – uanset handicap – har krav på en grundig og ordentlig sagsbehandling. Advokaten har sendt en klage over sagsbehandlingen til Ankestyrelsen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Voksenhandicap­området, Børn og unge