icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

Bog Fortaelling paa vers

Hun har utallige talenter, og et af dem har hun brugt på at skrive og selv illustrere en bog på rim

Dr. pæd. Birgit Kirkebæk kender vi fra mange sider, ikke mindst for hendes evne til at indgå i en offentlig debat med sin skarpe analyse af forholdene for mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Hun har vedholdende fastholdt, at alle, selv de mest handicappede børn, har et potentiale for udvikling. Hun var skoleinspektør i 70-80’erne på Københavns Amts Skole på Taxvej – en skole for børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Skolen blev senere flyttet og omdøbt til Kirkebækskolen. Hun er bannerfører for, at alle børn uanset handicap har ret til at blive undervist og forstået ud fra det enkelte menneskes  forudsætninger. Hun har skrevet adskillige bøger og afhandlinger om Åndssvageforsorgens historie. I 1993 blev hun doktor med afhandlingen “Da åndssvage blev farlige.” Fra 1995-2000 var hun professor ved Universitet i Oslo. Siden 2000 har hun arbejdet som freelance forsker og foredragsholder, og det strømmer stadig fra hendes hånd med bøger og artikler.

Seneste skud på stammen er børnebogen “Hva’ vil du ha’?”,  der henvender sig til børn med multiple funktionsnedsættelser og deres familier.

Det er en fortælling på vers, der beskriver, hvor kreativ et barn uden talesprog og familien må være for at forstå hinanden.

Der er indlagt cd-rom, så bogen også kan afspilles på en computer.

“Hva’ vil du ha’”, 150 kroner. Bogen kan bestilles hos VIKOM, tlf. 4511 4180, www.vikom.dk.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Fagbøger, Uddannelse