icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Bagsiden af medaljen

Vi er nogle netstuderende der på nuværende tidspunkt oplever bagsiden af den medalje det er at være netstuderende!!

Vi går på 5.sem. og har valgt at være netstuderende ud fra de muligheder det giver os i at kunne arbejde ved siden af vores studier, ofte i pædagogiske institutioner og passe vores studier ind i vores familie liv, som der blev lovet da vi søgte ind på dette studie.

Det faglige, refleksions og praksis sammenlignelig niveau er højt. Da vi er netstuderende, kommer vi fra flere forskellige steder i landet og det giver nogle rigtige gode diskussioner ud fra vores praksis kendskab, både når vi er fysisk sammen og i vores virtuelle klasseværelse.

I 5. semester skal vi forberede os på at kommer i vores 3. praktik og det er her bagsiden dukker op.

Alle seminarierne er samlet i VIA UNIVERSITY COLLEGE, men når der skal fordeles praktikpladser, så er det åbenbart kun inden for seminariets gamle områder at der bliver tildelt praktikpladser. Så I vores tilfælde er vi nogle på holdet, der har bopæl indenfor et andet seminariums praktikplads område og vi må vente på at vores bopælsområdes seminarium, har fundet plads til deres egne studerende og vi må så tage til takke med det de andre ikke vil have. Det er endnu mere ærgerligt efter den nye uddannelse med specialer er kommet, hvilket er en rigtig positiv drejning på pædagoguddannelsen.

Her står vi med kompetencer og interesse i et område hvor vi skal have en praktik indenfor og det kan så være at der ikke er noget tilbage af restpraktikpladserne, der dækker det område vi ønsker vores speciale indenfor. Her kan vi så stå i den situation er vi skal skifte til et andet speciale fordi der ikke kan blive praktikplads indenfor det områder der har vores store interesse.

Dette må kunne gøres bedre!!

Vi har gennem vores lokale netværk været i dialog med forskellige praktikinstitutioner og hørt om mulighederne for at få en praktikplads.. De kan som praktiksted ikke gøre noget, fordi de er underlagt de lokale seminariers fordeling af praktikanter.

Vi står som studerende og kan se at VIA UNIVERSITY COLLEGE samarbejdet ikke fungerer optimalt!

Kommer vi, som netstuderende til at se forsiden af medaljen i forhold til praktik?

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat