icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Hør min stemme

Af Lars Frost Oppermann Hansen (Modtaget d. 9.4.2008)

Da jeg i skrivende stund (onsdag d. 08-04-08) endnu ikke har modtaget stemmekort til OK 08, må det stå åbenlyst for enhver, at valget må erklæres for ugyldigt, selvom jeg har forstået, at valghandlingen er overstået, med en stemmeprocent under de 50.

Jeg kontaktede medlemsforeningen i dagene op til valget. De var rystet i deres grundvold, over at jeg ikke var udstyret med rette valgmateriale. Det ville man straks rette op på, så jeg kunne udøve min demokratiske ret og pligt.

Jeg må formode at svagforeningen, kun kan støtte mig i det ydmyge ønske, da jeg går stærkt ud fra, at svagforeningen SL ikke vil stille sig op i køen med andre bananrepublikker, såsom Zimbabwe og USA.

Jeg har ligeledes forstået, at svagforeningen denne gang har opnået resultater af historiske dimensioner. Denne gang vil min realløn ikke blive udhulet, selvom dette nu også blev lovet de forrige gange. Barns anden sygedag er en anden gevinst, (her er jeg dog for gammel) og seniordage med løn (her er jeg dog for ung), samt, ikke mindst, retten til at kalde mig for socialpædagog igen.

Jeg skælver overfor det fornemme resultat og får våde øjne.

Det ændre dog ikke på, at jeg nu vil prøve at gå lidt andre vegne for at opnå et endnu bedre resultat.

Som den opmærksomme læser sikkert husker, var svagforeningen SL fortaler for det usolidariske projekt, der hedder Ny Løn. Det betød for undertegnede, at de normale lønhop hvert andet år forsvandt, til fordel for lønhop efter fire år, samt efter seks år. Altså ingen lønhop efter to, seks, otte år og dermed en reel reallønsnedgang.

Men dette skulle Ny Løn nok opveje. Her efter mange år, har jeg endnu ikke prøvet denne lyksalighed, da lønforhandlinger aldrig har været et emne, rundt omkring på mine arbejds-pladser.

Derfor laver jeg nu min egen lille pulje Ny Løn ved at give mig 480 kr. (lidt mindre end 2 løntrin) om måneden.

Jeg tilslutter mig samtidig resten af flokken, der er trætte af det forblommede vås fra fagforeningsbosserne, om solidaritet og fællesskab, samtidig med at der hæves minimum 600.000 kr. ved et jobskifte og melder mig ud af svagforeningen

Måske kan jeg alligevel stemme om tre år, hvis det forsvundne stemmekort dukker op i mellemtiden. Jeg får stensikkert ikke et nyt stemmekort, til den tid, fra svagforeningen SL.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat