icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Kære Hans Jørgen Jensen

Svar fra Kirsten Nissen

Tak for dit brev, hvori du rejser en række spørgsmål vedr. PFF og overenskomsten for det forebyggende og dagbehandlende område.

Overenskomsten er siden 2002 indgået i fællesskab mellem BUPL og Socialpædagogerne. Da Socialpædagogernes urafstemning er afsluttet, ved vi allerede nu, at medlemmerne af Socialpædagogernes Landsforbund har stemt ja til overenskomsten, derfor også til det delforlig, der fastlægger vilkårene på det forebyggende og dagbehandlende område. Da overenskomsten er fælles, kan denne overenskomst ikke træde i kraft før I, der er BUPL-medlemmer, har afsluttet urafstemningen om mæglingsforlaget. I stemmer for tiden om mæglingsforslaget, der er indgået på BUPL’s område, herunder også om det indgåede forlig på det forebyggende og dagbehandlende område. Så I har rent faktisk en mulighed lige nu, som jeg skal opfordre jer til at bruge.

Da overenskomsten er indgået i fællesskab, har vi også tilrettelagt sekretariatsindsatsen på området i fællesskab. Og det er fuldstændig rigtigt, som du skriver, på forbundsniveau går sekretariatsfunktionen på skift, en overenskomstperiode ad gangen, og frem til 2008 har Socialpædagogerne haft funktionen. Jeg skal dog understrege, at der i løbet af året afholdes møder i fællesskab mellem de to forbund, både med formænd og på sekretariatsniveau. Der er også en praksis med løsning af opgaver i fællesskab på sekretariatsniveau, hvorfor jeg også ved, at dit brev samtidig er sendt til BUPL’s medlemsblad, Børn & Unge, og jeg er bekendt med, at Henning Pedersen også vil svare dig der. 

En af de ting vi på centralt niveau har besluttet er, at der hvert år skal afholdes en fælles landsdækkende dag for tillidsrepræsentanter på PFF-området. Temadagen i 2008 skal naturligvis handle om den nye overenskomst, og det er vores håb, at vi kan mødes umiddelbart efter sommerferien. Samtidig vil jeg benytte anledningen til at pege på den eventuelle mulighed, der kan være i din lokale afdeling af PFF for at rejse et forslag om at afholde fællesarrangementer for TR i jeres område.

Vi har i forbindelse med den overståede overenskomstfornyelse gennemtrævlet samtlige lønniveauer for pædagoger i KL’s forhandlingsområde, og da det er helt tydeligt, at pædagogerne på det forebyggende og dagbehandlende område har den højeste gennemsnitsløn på det pædagogiske område i KL, deler jeg ikke dit synspunkt om, at det er et stort problem, at der ikke i overenskomsten er et obligatorisk løntillæg efter tre og seks års ansættelse.

Med venlig hilsen
Kirsten Nissen

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat