icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Kære Leon

Svar fra Kirsten Nissen, Socialpædagogernes formand

Jeg vil prøve at give dig en forklaring på, hvorfor du som værkstedsassistent først opnår ret til seniordage, når du fylder 60 år, mens socialpædagoger opnår retten fra de fylder 58 år.

De grundlæggende rettigheder i forbindelse med seniordage (og seniorbonus i regioner) blev aftalt ved KTO-forhandlingerne. Den begrænsede sum penge, der blev anvendt til seniordage er, som et resultat af de såkaldte trepartsaftaler, der blev indgået i efteråret 2007, ekstraordinært tilført fra staten til kommunerne og regionerne, og kun for en begrænset periode frem til 2011. Pengene er øremærket til seniorinitiativer, som tager sigte på at fastholde medarbejderne lidt længere på arbejdsmarkedet. Hovedreglen i aftalen er, at rettighederne gives fra man fylder 60 år. Det blev samtidigt registreret, at nogle overenskomstgrupper på områder, hvor der er særlige rekrutteringsproblemer havde en tendens til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet tidligere end andre. Det gælder bl.a. socialpædagoger. Disse grupper har fået seniorrettigheder fra 58 år.

Selv om der således ligger objektive kriterier til grund for forskelsbehandlingen, havde vi naturligvis helst set, at alle vores medlemmer havde fået de samme seniorrettigheder. Derfor har hovedbestyrelsen også besluttet, at netop vores medlemmer på værkstedsområdet skal have særlig opmærksomhed ved de lokale lønforhandlinger og ved anvendelsen af de lokale seniorpuljer i kommunen.

Venlig hilsen
Kirsten Nissen

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat