icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

PFF - opråb fra - flyttekassen

Af Hans Jørgen Jensen, TR Familiecentret, Spiren, Holstebro (Modtaget d. 21.4.2008)

Kære hovedbestyrelser, formænd, og forhandlere for BUPL og SL.

Hvis I ser godt efter, har I et eller andet sted i jeres fine kontorer en lille flyttekasse der bærer påskriften PFF. (Det betyder Pædagogernes Forhandlings Fællesskab).

I har indgået en aftale om, at vi kan være dobbeltorganiserede. Det vil sige, at vi kan være medlem af både BUPL og SL for et kontingent. Det betyder, at vi kan få to fagblade.

Til gengæld må vi leve med, at I skiftes til at være sekretariat for PFF. I en periode er det SL, i en anden periode er det BUPL, som skal tage sig af PFF.

Men det bliver ikke rigtig til noget. Jeg har haft fornøjelsen af at være TR i 3 år. Det eneste relevante tilbud til mig som TR har været, at der blev afholdt et fælles TR-møde i Odense i oktober 2006. Vi er blevet lovet opfølgning osv. Men intet er sket.

Jeg er en tålmodig og venlig mand, og kan acceptere, at det er et nyt område, man skal have til at fungere. Men den behandling som PFF har fået i forbindelse med overenskomsten har sat min tålmodighed på alvorlig prøve.

SL har sendt PFF overenskomsten til afstemning, sammen med deres overenskomst, og godkendt den. Vi der tilfældigvis først var organiserede i BUPL, har ikke haft nogen mulighed for at stemme om PFF overenskomsten. BUPL har intet foretaget sig i den anledning.

Jeg vil gerne have svar på følgende spørgsmål:

Kan vi, der er ansat efter PFF overenskomst, stemme om vores overenskomst?

Har vi på nogen måde en mulighed for, at nedstemme PFF overenskomsten? Når SL har sagt ja!!! Har vi så meget som en mikroskopisk mulighed for, at komme igennem med et nej?

Hvordan skal vi aflønnes, hvis der bliver stemt nej til BUPLs mæglingsforlig? Vi skal vel ikke strejke.

På længere sigt:

Kommer der fremover relevante tilbud fra BUPL/SL til TR på PFF området? Vil man drøfte næste overenskomst for PFF med TR på PFF området?

Det er et stort problem, at der ikke i overenskomsten er tillæg efter 3 og 6 års ansættelse. Det bevirker, at pædagoger på PFF overenskomst (Familieterapeuter og andet godtfolk) bliver dårligere lønnet end pædagoger på daginstitutionsområdet.

Vil BUPL og SL tage initiativ til at gøre en ende på flytteriet?

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat