icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Tak for input

Vi håbede på en dynamisk og åben debat og opinionsmåling og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Så er kongressen forbi. Og sikke nogle dage, vi havde sammen på Nyborg Strand. Jeg synes personligt, at temadebatten var noget af det, der løftede taget.

Jeg havde glædet mig til at opleve de delegerede få mulighed for at drøfte væsentlige temaer som for eksempel, hvordan vi placerer tillidsrepræsentanten og hvordan vi får sparket dørene ind i kommunerne – kort sagt hvordan vi får vores faglighed, fællesskab og indflydelse i spil. Vi håbede på en dynamisk og åben debat og opinionsmåling. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Man kunne jo have frygtet, at teknikken lagde en dæmper på debatlysten, men jeg oplevede, at det tværtimod gav energi. Det var en ny form, og det viste i hvert fald, at vi ikke er teknikforskrækkede. Og med et kompetent debatpanel med rådmand Mai-Britt Iversen fra Aalborg Kommune, børne- og undervisningsdirektør Jette Runchel fra Albertslund Kommune og lektor Henrik Lund fra Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv, RUC fik debatten et spændende løft.

Jeg hæftede mig under debatten især ved signalerne om, at 24 procent af debatdeltagerne pegede på bedre faglig og strategisk ledelse, når de blev bedt om at pege på, hvad der øger deres arbejdsglæde. Og at 22 procent pegede på større faglig anerkendelse. Lige som der blev peget på MED-udvalgene som en meget væsentlig løftestang for udviklingen af vores så vigtige indflydelse på det socialpædagogiske felt. Et udsagn, der blandt andet også blev understøttet af MaiBritt Iversen, der fortalte, at hendes næstformand i MED-udvalget er en socialpædagog, og at hun hos ham henter værdifuld viden og input i det daglige politiske arbejde. Så vores flotte placeringer i MED-udvalgene er en position, vi skal fastholde og skærpe. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Endelig skrev jeg også ned, at 39 procent pegede på, at det kræver en bedre balance mellem opgaver, ressourcer og krav til medarbejderne, når de skal give bud på, hvad der skal til for at øge socialpædagogernes arbejdstilrettelæggelse i det daglige. 23 procent peger på større frihed og mindre kontrol i udførelsen af det socialpædagogiske arbejde.

Alt i alt fik vi spændende pejlinger af, hvad de delegerede går og tænker på, og hvad vi skal have fokus på fremover. Hovedbestyrelsen vil arbejde videre med en konkretisering af og plan for inputtene. Så I kan være sikre på, at det er blevet noteret og vil blive brugt i det politiske arbejde fremover.

Så tak for vigtige og spændende input. Og tak for en god kongres.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat