icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kongres

Køn og beslutninger

I år er det 100 året for kvinders valgret, og Socialpædagogerne havde derfor besluttet at give Socialpædagogernes pris på 30.000 kroner til værestedet Reden og projekt Stille piger – Silent power, fordi de begge har fokus på udsatte kvinder.

Forud for prisuddelingen var tidligere næstformand LO, Tine Aurvig-Huggenberger, inviteret til at tale om “køn og beslutninger”, og hun kunne blandt andet fortælle, at det står skralt til med ligestillingen på de politiske topposter, således har vi blandt andet til gode at se en kvindelig statsminister. Til gengæld har der været 11 socialministre. I det regnestykke halter Danmark efter lande, vi ellers ynder at sammenligne os med.

I år er det 100 året for kvinders valgret, og Socialpædagogerne havde derfor besluttet at give Socialpædagogernes pris på 30.000 kroner til værestedet Reden og projekt Stille piger – Silent power, fordi de begge har fokus på udsatte kvinder. Forud for prisuddelingen var tidligere næstformand LO, Tine Aurvig-Huggenberger, inviteret til at tale om “køn og beslutninger”, og hun kunne blandt andet fortælle, at det står skralt til med ligestillingen på de politiske topposter, således har vi blandt andet til gode at se en kvindelig statsminister. Til gengæld har der været 11 socialministre. I det regnestykke halter Danmark efter lande, vi ellers ynder at sammenligne os med.

Danmark ligger til gengæld i toppen, når det gælder antallet af erhvervsaktive kvinder,  takket være daginstitutioner og den danske model, som er vidt berømmet over hele verden, fortalte Tine AurvigHuggenberger.

-Hvis de danske kvinder ikke var så erhvervsaktive, ville den danske velstand være lavere. De danske kvinder er erhvervsaktive, fordi vi har indrettet samfundet, så de kan være det. 

-Når Danmark ikke ligger nummer et, skyldes det især en bestemt defekt i den ellers så stærke danske model: Målt på magt – det vil sige kvinders deltagelse i beslutningsfora – indtager Danmark en relativ beskeden 20. plads. De danske kvinder besidder ganske enkelt ikke lige så magtfulde job som kvinder i mange andre lande.

Tine Aurvig-Huggenberg konkluderede, at det tal afslører, at det ikke står så godt til med vores selvforståelse.

Her går vi og bilder hinanden ind, at vi er i ligestillingshimmelen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse