icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kongres

Meget mere vi

Mange af debatindlæggene handlede også om Socialpædagogernes indsats i den forgangne kongresperiode med at synliggøre socialpædagogerne, deres faglighed og flere med ind i fællesskabet.

Hanne Ellegaard, Lillebælt:

-Meget mere vi. Og hvad er så det? Er det os i dag, er det min arbejdsplads derhjemme, min familie? Er det Danmark? Meget mere vi er også det, vi har brug for: For de arbejdsløse, for de grupper af borgere, vi socialpædagoger arbejder med. For dem, der bliver syge på vores arbejdspladser. Det er den politik, vores forbund har ført.

-Her har vi skabt meget mere vi. Og det skal vi alle sammen have ros for. Vi er blevet bedre til at dokumentere vores socialpædagogiske arbejde. Blandt andet ved at nedsætte en analysegruppe i forbundet. Via den vej har vi opnået respekt.

Elin Jensen, Nordsjælland:

-Medlemsprojektet har gjort den største forskel for os i kongresperioden. Jeg har altid troet på demokratiet i dagligdagen. Nu ved jeg også, at det virker. Dialogen ansigt til ansigt med medlemmerne har givet os mulighed for at gå direkte hjem og ændre den service, vi yder medklemmerne. Det har virkelig været en øjenåbner.

Verne Petersen, Østjylland:

-Vi har sparket dørene ind i de nye kommuner og regioner. De kender os bedre nu, men de kender os ikke godt nok. Derfor fortsætter vi med at blive synlige både ude på arbejdspladserne og i offentligheden. Vi  skal hjælpe kommunerne med at udvikle de gode arbejdspladser. Kun derved får vi en socialpædagogik i verdensklasse, som regionernes repræsentant Alexan der Aagaard sagde.

Peter Kristensen, Nordjylland:

-Grundlæggende kan vi være stolte af de resultater, vi har opnået i vores forbund. Med medlemskampagnen kom vi virkelig ud på arbejdspladserne. Og med OK 08 fik vi en god landing. Det var de rigtige valg, vi traf.

-Men det kan stadig blive bedre. Vi har stadig store problemer med den lokale løndannelse, der som udgangspunkt skulle skabe dynamik og udvikling, men som virker stik modsat. Her er forlods finansiering og tilbagefaldsmidler en hæmsko. Vi burde bruge kræfterne på indhold og udviklingsmuligheder på arbejdspladsen i stedet for at bruge regnestokken.

Ole Nilsson, Storkøbenhavn:

-Socialpædagogerne har også interesser uden for Danmarks grænser, hvor også SL’s ledelse deltager. Men som medlemmer kender vi ikke meget til det internationale arbejde. Hvad er formålet med rejserne? Og hvorfor tager man sommetider flere af sted ad gangen?

-Jeg kunne godt tænke mig at vide noget mere om reglerne for disse rejser. Er det business eller monkeyclass? Hvilket udbytte får man af rejserne og hvordan afrapporterer man dem?

–Jeg kunne godt tænke mig et mere transparent SL – også gerne på hjemmesiden, så vi kunne få noget mere information om vigtigheden af det internationale arbejde.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse