icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kongres

Solidariske rejsepenge

Solidaritetsbidraget gik til den rejsefond, der skal være med til at sikre bred deltagelse på næste års store socialpædagogiske begivenhed, AIEJI­kongressen i København

Når AEIJI-kongressen til maj næste år skydes i gang, er det med deltagelse af socialpædagoger fra hele verden. Eller rettere. Sådan skal det gerne være. Men hvad med socialpædagogen fra det fattige land i Den Tredje Verden, der ikke kan få støtte til at deltage? Hvordan skal hun betale flybilletten og opholdet i den dyre kongresby København?

Det problem forsøger AIEJI at løse på to måder. Dels via tilbuddet om indkvartering hos private, nemlig medlemmer af Socialpædagogerne. Og dels via den rejsefond, der giver støtte til den kostbare flyrejse til København.

Og her kommer Socialpædagogerne nu med en hjælpende hånd. Hovedbestyrelsen har besluttet at lade sin solidaritetsbevilling gå til rejsefonden, og i samme åndedrag besluttede Hovedbestyrelsen i denne omgang at fordoble bidraget til 100.000 kroner.

-Vi ved, at mange af vores fagfæller i de dele af verden – især ‘feltarbejderne’ – kæmper mod fattigdom og social nød for de mennesker, de arbejder med. Og den virkelighed afspejles også i deres egne leve- og arbejdsvilkår, hedder det i den indstilling, som Hovedbestyrelsen står bag.

-Vi plejer at give denne bevilling til konkrete projekter – denne gang giver vi den så at sige til hele verden. Målet er at få så mange feltarbejdere som muligt med på AIEJI-kongressen, sagde forbundskasserer Kaj Frederiksen i sin motivation på kongressen.

Vurderingen er, at de 100.000 kroner kan finansiere rejsen for otte socialpædagoger fra udviklingslandene.


Socialpædagoger fra den tredje verden kan med økonomisk støtte fra Socialpædagogernes Landsforbund komme til verdenskongres i København. Men hvad er fidusen ved møder mellem socialpædagoger fra forskellige lande og kulturer?
 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse