icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Udstilling

Stoleparade

Der er mange slags socialpædagoger – jævnfør denne udgaves katalog over de faglige netværk.

At der også er mange slags stole, kommer nok ikke bag på nogen.

Men se nu, hvad en gruppe elever fra Bøgholt har fået ud af en og samme model af en typisk look alike til Arne Jacobsen 7’er-stol.

Nu er der ikke plads til at yde hver stol retfærdighed, men her er ideen:

Ideen til det, der kom til at hedde Chair Parade, udsprang fra elevgruppen på 25 12-15-årige drenge og piger på Bøgholt, der er en døgninstitution med intern skole. De syntes, det kunne være spændende at tage en hverdagsting og forvandle den: At se den samme stol gå gennem hver sin kreative proces.

Først lavede de hver fire skitsetegninger, der hver fortalte en lille historie om noget vigtigt i deres liv. Skitserne blev fremlagt for to faglærere og den keramiske billedkunstner Ginette Wien, og så gik eleverne i gang med at fremstille stole. 29 stole er det i alt blevet til i løbet af de fem ugers projekt-arbejde.

Og hvilke stole. En samling skingrende sjove, rørende og ekstremt kreative stole, der hver fortæller sin historie, og som inviterer om ikke til at sidde på, så til at digte videre på og tænke over.

Her er ikke plads til at yde alle stolene retfærdighed, men her har vi valgt at vise tre:

Hundestolen, som den unavngivne skaber har lavet som et portræt af sin dingo-hund – og for at fortælle, hvor meget hunde har betydet i hans/hendes liv.

Farfar-stolen har Daniela lavet til sin farfars ære. ‘Han var en meget glad mand, og han var der altid for mig […] den ligner ham godt nok ikke, men alligevel’, skriver hun.

Og så er der Karinas Karaokestol, som hun har lavet til minde om den aften i Lalandia, hvor hun tog mod til sig og sang solo fra scenen foran alle Lalandia-gæsterne: ‘Jeg smilede ikke i halvdelen af sangen, men smilet kom frem. Det var en perfekt aften’.

Det var kun tre, men heldigvis er der i de kommende uger – i perioden 11.-22. august – mulighed for at se alle 29 stole på Chair Parade i Rådhushallen i Århus.

n

 

 

Læs mere om Bøgholt på

www.bogholt.dk

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Børn og unge