icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
1. maj

Husk også de svageste

socialpædagogernes formand Kirsten Nissen holdt 1. maj-tale i Holbæk, hvor hun blandt andet sagde: –1. maj er en helt særlig dag for mange af os. Fordi dagen er det internationale symbol på kampen for en bedre tilværelse. En kamp, som hele fagbevægelsen deltager i.

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 10-2009 /

Mine medlemmer arbejder for borgere, der ikke altid naturligt er omfattet af den fælles kamp for en bedre tilværelse. For sårbare grupper, der har brug for særlig omsorg. Det er udsatte børn og unge, udviklingshæmmede, psykisk syge, hjemløse og misbrugere.

-Min 1. maj handler derfor også om, at vi husker, at kampen for en bedre tilværelse også skal omfatte de svageste grupper i vores samfund. Dem, som ikke altid selv kan hæve stemmen og råbe højt, sagde Kirsten Nissen.

-Kampen for at opnå en bedre tilværelse har fået sværere vilkår i år. Vi er netop nu på vej ind i en økonomisk krise, hvor flere og flere bliver arbejdsløse. Det er en alvorlig dagsorden, og den synes jeg vi skal sætte i dag – 1. maj 2009.

Den økonomiske krise, der har ramt verden er jo ikke længere bare noget, vi læser om i avisens erhvervssektion. Den er rykket indenfor og er blevet en del af vores hverdag. Vi hører om stigende ledighedstal i hele landet. Arbejdsløshed er igen blevet noget, der er kommet meget tæt på os.

De fleste af os kender en, der er blevet fyret. Det bekymrer os selvfølgelig.

-Noget, der virkelig bekymrer mig ved ledighedstallene er, at det især er de unge, der bliver ramt. Unge – og især unge mænd i byggefagene og industrien.

-Derfor mener jeg, at en del af løsningen på den stigende ledighed ligger i at sætte skub i de offentlige investeringer. Overalt i kommunerne har vi nedslidte bygninger, som trænger til mørtel og knofedt. Hvorfor pokker ikke udnytte de ledige hænder til at udføre arbejdet.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse