icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Om børns ret til et land og en familie

  • Af Kjeld Krageskov
  • 25-2009 /

Til  den –  her i november – 20 år gamle FN-konvention om Barnets Rettigheder (Børnekonventionen)  burde i dag tilføjes:

–Barnets ret til at vokse op i det land, hvor barnets mor, far og familie befinder sig.

Lande, som ønsker at være medlem af FN skal, jf. tilføjelsen af denne nye paragraf i Børnekonventionen, tage uledsagede flygtningebørn tilbage til det land, hvor det flygtede barn kommer fra, og hvor barnets familie opholder sig.

Der bør siges stop til, at børn tvinges, tilskyndes eller på anden måde opfordres til at rejse, tit alene, til et for barnet ganske ukendt land – væk fra familie, venner og bekendte!

Er tilstandene i barnet fædreland sådan, at en tilbagevenden, for tiden, ikke kan finde sted – sendes barnet til en af de 4-5  lejre, som FN foranstalter oprettet forskellige steder i verden.

Mange børn, som kommer til for eksempel den vestlige verden i dag, er ikke børn.

Mange er sendt hertil af familie eller venner.

Mange er ulykkelige skæbner, som søger bedre leveforhold.

Mange flygter fra krig og eventuel forfølgelse.

En del kommer af egen fri vilje, for at skabe sig et godt liv.

Men FN, eller en NGO-organisation udpeget af FN, er den rigtige løsning på dette problem. Og overskriften bør være, at der skal ske tilbageføring til barnets oprindelsesland, hvor familie og venner befinder sig. FN-medlemslande forpligtiger sig  til at sørge for de tilbagevendte børns sikkerhed.

NGO-organisationer i Danmark – ikke mindst  Red Barnet – burde gå til vore politikere for at få dem til at tage dette emne op i FN samt EU.

EU burde stå for en af de lejre, med gode tilbud og faciliteter, som indlægget her foreslår!

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat