icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Vi er en fagforening

  • Af Lisbet Møller
  • 10-2009 /

I forrige nummer af ‘Socialpædagogen’ – i rubrikken ‘Socialpædagogerne i medierne’ er Kirsten Nissen citeret for – i diverse kommunalpolitiske organer – at udtale, at Karen Jespersen har været engageret og flittig. Og at det alene skyldes et alt for stort arbejdspres, at hun har måtte meddele sin afgang som minister – og at ‘vi’ ser frem til at fortsætte det hidtidige tætte samarbejde med den kommende minister.
Kun fordi folk som du har logret for dette politisk ustabile menneske, har hun overhovedet haft en chance i dansk politik. At Karen Jespersen har været flittig og engageret overskygges langt af hendes grelle politiske holdninger og hadefulde angreb på andre mennesker.

Dybest set tror jeg ikke, at du taler på medlemmerne vegne i den pressemeddelelse som disse udtalelser tydeligvis er sakset fra.
Det havde været mere passende med en afskedssalut, hvor du redegjorde for alt det lort hun har forvoldt, og hvordan hendes og den siddende regerings værdier – på trods af løfter om det modsatte – er ved at nedsmelte den danske velfærdsstat.
Kirsten, vi er en fagforening. Og din rolle er at varetage medlemmernes og de svages interesser. Ikke kammerateri med en anløben eks-minister.

–Og jeg er: efterlønner efter 47 år i den hektiske, pædagogiske verden. Har set SL fjerne sig fra at være en kamporganisation, der varetager medlemmernes rettigheder – til at være en klub, hvor formanden altid portrætteres fra de bonede gulve, og aldrig er set foreviget fra en af de arbejdspladser hun skal varetage.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat