icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Familiepleje

Flere børn skal anbringes

Socialministeren vil have flere anbragte børn i familiepleje. – Så skal familieplejerne have bedre vilkår. Ansæt dem i kommunerne, lyder Socialpædagogernes opfordring

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 15-2009 /

Ingen sommer uden hurtige udspil fra ministre og andre politikere. Således også denne

sommer, hvor velfærds- og socialminister Karen Ellemann (V) har meddelt, at flere børn skal sættes i familiepleje frem for døgntilbud.

Regeringen er ved at lægge sidste hånd på “barnets reform”, og et af temaerne bliver familiepleje. Ministeren siger til Kristeligt Dagblad, at regeringen først og fremmest vil give de knapt 15.000 børn og unge, som er anbragt uden for hjemmet, “ret til tryghed og nærhed”.

Og hermed mener ministeren, at mange flere skal anbringes i plejefamilier, og hun vil klæde familieplejerne på til opgaven ved at tilbyde dem mere efteruddannelse og støtte.

-Jeg tror, det er vigtigt for udsatte børn og unge at få trygge og stabile relationer. Det kan man godt få på en døgninstitution, men stabiliteten er vanskeligere at skabe. Fordi man hele tiden møder professionelle  voksne, som er på en arbejdsplads med vagter og skiftende arbejdstider. Derfor skeler vi til Sverige, hvor man har gode resultater med at anbringe mange flere børn i familier, siger Karen Ellemann.

A nsæt familieplejerne
Socialpædagogerne er glade for, at ministeren har fokus på familieplejerne, siger næstformand Benny Andersen.

-Men det kræver en oprustning af området. Hvis udsatte børn i højere grad skal anbringes i familiepleje, kræver det frem for alt, at familieplejerne sikres ordentlige uddannelses- og ansættelsesforhold. Derfor er det væsentligt, at vi sikrer, at familieplejerne får ordentlige  forhold at løse deres særdeles vigtige arbejde under.

-Vi har længe peget på, at det er vigtigt – ikke mindst for de 6.000 børn det jo handler om – at familieplejerne sikres anstændige arbejds- og ansættelsesvilkår. Det er den eneste måde vi kan sikre, at de kan koncentrere sig om den opgave, de er sat til at udføre, nemlig at tage fagligt forsvarligt vare på de anbragte børn, de har ansvaret for. Derfor mener vi, at de familieplejeanbragte børn og familieplejerne skal sikres ved at blive en del af det kommunale beredskab. Det sker ved at sikre familieplejerne ansættelse i kommunen, siger Benny Andersen

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familiepleje