icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Forskning

Styrket familiepleje

SFI Campbell har gennemgået internationale forskningsresultater vedrørende en særlig form for familiepleje, der kobles med behandling. Resultaterne er gode

  • Af Maria Rørbæk
  • 10-2009 /

Familiepleje med behandling. Sådan kan TFC, Treatment Foster Care, oversættes til dansk.

TFC er udviklet i USA, og efter at være blevet brugt flere år i Sverige, er en særlig variant, MTFC, nu også kommet til Danmark, hvor blandt andre Aalborg, Slagelse og Herning Kommune afprøver metoden.

Og det kan der ifølge SFI Campbell være gode grunde til. En international forskningsoversigt peger nemlig på, at den særlige form for familiepleje giver gode resultater, når målet er at skabe stabilitet og mindske kriminel og antisocial adfærd.

TFC er en paraplybetegnelse for flere forskellige indsatser, der alle går ud på, at barnet/ den unge anbringes hos en familieplejer, der modtager særlig støtte og vejledning samtidig med at også barnet og  den biologisk familie får støtte. SFI Campbell karakteriserer et TFC-forløb som en “klart beskrevet og strengt struktureret social indsats med individuelt tilpasset behandling og uddannelsesplaner, opstillede mål og regelmæssig evaluering”.

MTFC, der altså afprøves i Danmark, kan oversættes til familiepleje med flerdimensionel behandling.

Her anbringes der højst et barn i én plejefamilie, og de specialuddannede familieplejere modtager omfattende professionel støtte, opsyn, rådgivning og adgang til støtte i eventuelle krisesituationer.

Forskningsoversigten fra SFI Campbell samler resultaterne af fem forskellige undersøgelser, der i alt omfatter 390 børn og unge mellem 7 og 18 år. SFI Campbell tager forbehold for, at undersøgelserne er udført af forskere, der selv har udviklet TFC-programmerne og anbefaler, at der også udføres uafhængig forskning i effekten af TFC.

Læs mere om forskningsresultaterne på www.s -campbell.dk Læs mere om MTFC i Danmark på www.servicestyrelsen.dk

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familiepleje, Socialpædagogisk praksis