icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

1. august går det løs

Det er af stor betydning, at kommunerne har sagt ja til partnerskabsaftalerne. De faglige organisationer sidder nemlig med en stor portion viden og erfaring på området.

  • Af Kaj Frederiksen, Forbundskasserer
  • 15-2009 /

Om få uger skal kommunerne være klar til at løfte beskæftigelsesopgaven fra jobcentrene. Det betyder, at kommunerne alene har ansvaret for at drive jobcentrene. En konkret driftsopgave, der vil bestå af at formidle arbejde, servicere virksomheder, udarbejde jobplaner og gennemføre jobsamtaler med de ledige. Det er en stor mundfuld for kommunerne. Og derfor har LO-forbundene tilbudt kommunerne at indgå partnerskabsaftaler. Et tilbud, kommunerne til alt held har valgt at tage imod.

Det er af stor betydning, at kommunerne har sagt ja til partnerskabsaftalerne. De faglige organisationer sidder nemlig med en stor portion viden og erfaring på området. Viden, som kan få afgørende betydning for, om projektet bliver en succes eller ej.

Den første konkrete partnerskabsaftale er allerede i hus. Mariagerfjord er det første sted i landet, hvor LO Mariagerfjords fagforeninger og a-kasser har indgået en samarbejdsaftale med Mariagerfjord kommune. Aftalen træder i kraft den 1. august, og er i første omgang en 4-årig partnerskabsaftale mellem parterne, med sigte på at styrke den samlede beskæftigelsesindsats over for de forsikrede ledige, som er medlemmer af en af LO a-kasserne.

Flere kommuner er allerede på vej til at følge Mariagerfjords eksempel og indgå partnerskabsaftaler med LO-forbundene. Og det forstår jeg godt, for det giver god mening, at kommunerne ønsker at læne sig op ad fagforbundene i arbejdet med at løfte opgaven med de ledige.

Og det giver også god mening for de ledige, som på den måde vil få en mere helhedsorienteret indsats. Både fordi vi jo kender det socialpædagogiske jobområde grundigt, et område som sjældent er bestemt af kommunegrænser. Og også fordi vi i forvejen har gode erfaringer med jobformidling af ledige medlemmer, hvor vi trækker på vores lokalkendskab og de faglige netværk, vi har på arbejdspladserne, for at få de ledige ud på de socialpædagogiske arbejdspladser så hurtigt som muligt.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat