icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Medlemmerne

Øget tilfredshed med a-kassens service

Navnlig de ledighedsberørte medlemmers muligheder for at komme i telefonisk forbindelse med a­kassemedarbejdere er blevet kraftigt forbedret, fremgår det af Arbejdsdirektoratets benchmarking

  • Af Kurt Ladefoged
  • 25-2009 /

For blot få år siden var det noget af en udfordring for medlemmerne at komme  igennem telefonen til Socialpædagogernes a-kasse. Faktisk hørte SLA til blandt de dårligste på dette felt. Det er der nu, efter en gevaldig opstramning af service og kvalitet i a-kassens opgaveløsning, rettet markant op.

Det fremgår af den nye benchmarking, som Arbejdsdirektoratet har foretaget af landets 29 arbejdsløshedskasser. Benchmarkingen består blandt andet af en medlemsundersøgelse blandt ledighedsberørte socialpædagoger. Og den viser markante forbedringer. Telefonerne er åbne i længere tid, og der er flere medarbejdere til at tage telefonen. 

Tilfredsheden med a-kassens service slår også igennem på andre områder, hvor service og kvalitet ligger over gennemsnittet set i forhold til andre kasser. Medlemmerne er tilfredse med de ydelser, a-kassen præsterer. Det gælder således, at ydelserne er korrekte, at de kommer til tiden, at sagsbehandlingstiden er tilfredsstillende, og at medarbejderne kender medlemmernes fag  og arbejdsområde. Her giver medlemmerne topkarakter.

Medlemmerne mener også, at a-kassen er god til at hjælpe dem i arbejde igen.

Tilfreds formand
Formand for Socialpædagogernes a-kasse, Kaj Skov Frederiksen, er meget tilfreds med, at anstrengelserne for at udvikle kassen har været rigtige:

–Jeg er glad for den anerkendelse fra vores medlemmer. Det er et rigtig godt resultat, og det viser, at vores arbejde med at forbedre telefonservicen virkelig har båret frugt. Det har ligget os meget på sinde at etablere en telefonåbningstid, som imødekommer medlemmernes behov, og hvor det er let at komme igennem og få kompetente svar og vejledning på spørgsmål, siger Kaj Skov Frederiksen.

En af a-kassens opgaver er at hjælpe medlemmerne til hurtigt at komme i arbejde igen.

–Her er vores viden om det pædagogiske arbejdsmarked guld værd. Det er meget tilfredsstillende, at medlemmerne kvitterer for det i Arbejdsdirektoratets benchmarking. Nu vil vi dykke længere ned i materialet og sætte fokus på de områder, hvor vi fortsat kan udvikle a-kassens service og vores jobog karriererådgivning, siger Kaj Skov Frederiksen.

Man kan se benchmarkingrapporten på Arbejdsdirektoratets hjemmeside www.adir.dk under Nyhedsbrev til a-kasserne – nr. 36 / 2009.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse