icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Postkort

Pensionatet Mette Marie

Pensionatet Mette Marie i Vanløse er hjem for 16 psykisk syge misbrugere. Københavns Kommune indstiller beboere til pensionatet.

Kære alle på Mette Marie

Hermed en lille feriehilsen fra solskinsøen Bornholm. Turen herover gik rigtig fint, og vi fik vores første måltid på sydhavnsgrillen i Rønne. Alle var enige om, at det nok var de bedste flæskestegssandwich, vi nogensinde havde smagt – mums.

Herefter gik turen til Gudhjem. Husene vi bor i er rigtig lækre med udsigt over havet. solen skinner på 4. dag, og vi har hver dag nydt morgenmaden på terrassen.

I forgårs gik turen til Jons Kapel, en helt utrolig smuk klippeformation. Der var godt nok mange trapper, men udsigten var helt unik med krystalklart vand, så det var besværet værd. Vi fortsatte gennem Blåskinsdalen, et smukt område med blomster og rislende bække – en tur på ca. 2,5 km. På vej hjem til Gudhjem gik snakken om, hvor smuk Bornholm egentlig er.

Det er mit indtryk, at beboerne føler, de er i trygge rammer, selv om omgivelserne er nogle andre, end de er vant til. Hver aften har vi evalueret, hvordan dagen er gået og vurderet, hvilke ture de vil have gavn og glæde af næste dag.

I går vågnede vi alle til lyn og tordenvejr, men inden kl. var 09.00, skinnede solen atter fra en skyfri himmel. Turen gik så til Døndalen med Danmarks største vandfald. Gåturen ind til selve vandfaldet går gennem et meget smukt landskab med duftende løgblomster. Flot!

Det var en godt, at vi havde lejet en bil. Jeg tror, at det var stærkt medvirkende til, at så mange af beboerne tog med på turen og fik en oplevelse, de ellers ikke ville have fået.

Om aftenen arrangerede vi en surprise-fest i vores hus med flotte velkomstdrinks, et pænt dækket bord med chips og dip og konkurrencer med flotte præmier. Det vakte stor begejstring hos alle og humøret var højt. så spiste vi pizzaer, som vi lavede i huset, og sagde tak for en endnu en dejlig dag.

I dag havde vi planlagt at tage ud og se et rovfugle show, men der var ikke stemning alligevel. I stedet gik vi i Gudhjem og så på souvenirs og fik en stor Gudhjem-is.

Jeg synes, turen er gået godt. selv om nogle af beboerne somme tider har en adfærd, der skiller sig lidt ud fra andres, så er de gode til at korrigere hinanden og sige, at de skal opføre sig pænt. Vi har ikke behøvet blande os ret meget.

Alle er enige om, at Bornholm er et udsøgt feriemål - det er ikke sidste gang, vi foreslår at ferien går forbi Bornholm. Vi håber, I hygger jer hjemme på Mette Marie, vi ses jo snart….

Knuzzz fra feriefolkene…

Kærlig hilsen Marlene