icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Quiz

66 procent profet

Ingen af deltagerne havde ramt rigtigt på de ni spørgsmål i årets profetkonkurrence­ så langt fra endda – men to deltagere havde lige mange plettere og kan med rette kalde sig ’66 procent profet’

  • Af redaktionen
  • 25-2009 /

Måske var spørgsmålene for svære? Eller også er det virkeligheden, der ikke er til at have med at gøre –  i hvert fald ikke, når den sådan ligger lidt ud i fremtiden. Under alle omstændigheder havde ingen af deltagerne i Socialpædagogens Profet 2009-konkurrence ramt plet.

Ingen havde ud af profetisk visdom forudsagt, hvordan det ville gå i de ni anliggender, som vi havde præsenteret læserne og profeterne in spe for.

Nej, faktisk nåede de bedste kun op på seks rigtige profetier, og er altså en slags ’to tredjedels profeter’. Det lyder måske lidt for meget som noget sociologisk uhygge – noget med manglende sammenhængskraft og den slags. Vi kunne så i stedet – med et for  den forestående højtid mere passende alkohol-nært udtryk – kalde dem for ’66 procents profeter’.

Tillykke med det. Hvem de er, kommer vi tilbage til.

Derimod vender vi ikke tilbage til den deltager, der faktisk ramte helt ved siden af i alle spørgsmål på nær ét. Vi nævner ingen navne, Henrik C. fra en lille by i det midtjyske, du ved selv, hvem du er.

Ja, nej og atter nja…
Men nu til de ni spørgsmål, og med det samme går vi til bekendelse: Vi er kommet til at stille et spørgsmål, der både kunne svares ja og nej til.

Spørgsmålet lød: Vil vi i 2009 atter se Finn Nørbygaard og Elgen Elvis på turné efter IT Factorys deroute?

Se, her har vi accepteret begge svar, for ja, Finn Nørbygaard tog atter på turne – ’På nye eventyr’ hed forestillingen, der ifølge anmeldelserne stort set udelukkende kredsede om komikerens personlige og økonomiske krise efter Stein Bagger stak af. Men Elgen Elvis var ikke med. Slet ikke.

Så selvom Finn altså tog på eventyr, så accepterer vi også et nej på det spørgsmål, fordi han drog af uden elgen.

Og det var så her, at Henrik C., som vi ikke nævner, fik  skrabet sit eneste point til sig. Tillykke med det.

Men ellers:

Der var over 30 lande repræsenteret på AIEJI-kongressen. Langt over endda: 44 lande var med, og det havde de fleste da også regnet med.

Ja, Mikkel Warming er fortsat socialborgmester i København. Fire år mere i stormfuldt farvand til ham.

Jep, antallet af ansøgere til pædagoguddannelserne steg – faktisk med 22 procent i forhold til året før, men det lå stadig under 2007-niveau.

Nej, Karen Jespersen er ikke  socialminister længere ved udgangen af november – til manges overraskelse og måske fortrydelse er det nu en anden Karen.

Nej, det blev ikke til en egentlig ret til efterværn i Barnets Reform.

Ja, der blev – med ét – flertal for at sætte den kriminelle lavalder ned – en smertefri og smal finanslovsforhandling talte mere end samtlige eksperter og erfaringer.

Nej, desværre, Folketinget har ikke taget skridt til at søsætte en botilbudsreform.

Og nej, der er heller ikke  iværksat noget arbejde for at etablere en socialpædagogisk uddannelse.

Og så var der det der både og-spørgsmål om Finn…

To x 66 procent
Tilbage efter den profetiske tvist står to deltagere med hver seks sande forudsigelser. Vi lader nåde gå for ret og tildeler dem begge den udlovede dusør på noget god vin til julen. Og de forudsigende er:

Ingelise Andreasen, Skivevej, Løgstrup og Jens Jakobsen, Mølleparken, Holstebro
Vi bøjer os to tredjedele i støvet, gratulerer, afsender vinen og udsiger nogle profetens trøsteord til de øvrige håbefulde.

Og til Henrik C. og alle andre bliver der en ny chance, når vi i det kommende nummer er klar med ti nye spørgsmål, om hvad der mon sker med dette og hint i 2010. Vi kalder det Profet 2010.

Hold øje med en postkasse nær dig.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse