icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Feriehilsen

Kære kolleger…

Gør en god faglig feriegerning: Drop det traditionelle postkort og send en ægte socialpædagogisk hilsen til kollegerne derhjemme via dit fagblad. Der er oven i købet en præmie på højkant…

  • Af Jens Nielsen
  • 10-2011 /

Det går hurtigere, end man regner med: Lige om lidt er den store autoriserede danske sommerferie over os. Skolebørnene holder fri, og det samme gør mange socialpædagoger. Men jo langt fra alle.

Behovet for den indsats, forbundets medlemmer yder, holder ikke ferie. Omsorg, hjælp, støtte og udviklingsarbejde skal der til alle årets dage.

Og selvom man har ferie til gode, og uanset hvor meget man holder af sit arbejde, så kan det godt føles lidt uretfærdigt at være den, der ikke har ferie. Så hvis du er en af dem, der rejser væk i skolesommerferien, husk at sende en hilsen hjem til dem, der arbejder derhjemme på botilbuddet, døgninstitutionen, værestedet eller hvad det nu er, du holder ferie fra.

Det kan jo være rart at få en hilsen og en smag af ferielandet, når man går derhjemme og passer biksen.

Men helt ærligt, det kan også være lidt enerverende, ikk’? Møgirriterende, faktisk. Så hænger den der på opslagstavlen og provokerer.

Sådan at få smækket den græske idyl op i ansigtet, når det herhjemme er 15 grader, blæsende bygevejr, og skattestoppet har lagt en massiv dæmper på aktivitetsmulighederne med beboerne…

Og så kunne det hele nærmest være skrevet på forhånd: Vejret er godt, maden er skøn, ungerne stortrives, og vi bor ved krydset…

Nu giver Socialpædagogen dig muligheden for at gøre det anderledes. Og endda få skrevet postkortet hjem på forhånd…

Vi rydder bagsiden i fire numre i juli-august og giver plads til din feriehilsen til kollegerne. Send dem en hilsen og et fagligt skulderklap. Sig tak for det samarbejde, der har båret den socialpædagogiske indsats. Send en opfordring til at blive ved, udvikle nye tanker sammen og gøre arbejdet endnu bedre.

Sådan en hilsen, der ikke bare bliver hængt op på opslagstavlen og pillet ned igen i slutningen af august, men som holder hele året. Sådan en hilsen, hvor det er de bogstaver, du har skrevet og ikke turistbilledet, der er det vigtigste.

Sådan gør du

Luk øjnene og tag på ferie…

Mærk varmen og duften. Måske er fødderne i sand eller vand. Måske tramper de ud af landevejen på cykel. Måske vandrer de i bjergene. Eller er placeret under eget campingbord…

Og tænk så på kollegerne.

På jeres fælles indsats. På den hjælp og støtte I er for hinanden. På grin og gråd. På de udviklingsmuligheder, I har. På de muligheder, du ser sammen med dem.

Åbn nu øjnene igen, grib tastaturet og skriv en hilsen til kollegerne – til dem alle eller til den eller de, du har haft noget særligt med.

Tak dem, ros dem, udfordr dem og deres faglighed.

Med andre ord: Send dem en ægte socialpædagogisk sommerhilsen. 

Det praktiske


Din sommerhilsen må fylde maksimalt 3.000 anslag

Send det til redaktionen@sl.dk Skriv ’feriehilsen’ i emnefeltet

Vi skal have din feriehilsen senest 15. juni

Alle indsendte hilsener offentliggøres på fagbladets hjemmeside

Og som om at den fagligt kammeratlige gulerod ikke var nok, så trækker vi også lod om en præmie blandt de fire bedste hilsener, som offentliggøres i bladet: Den vindende arbejdsplads får besøg af en af bladets journalister og en fotograf. Billederne får I til fri afbenyttelse på jeres hjemmeside, trykte materialer eller bare til væggen. Og så kommer du og kollegerne også i Socialpædagogen.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis