icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Dengang

Socialpædagogerne tæt på konflikt

I maj 1983 blev konflikten bogstavelig talt afværget i sidste time

  • Af Kurt Ladefoged
  • 14-2012 /

Det var en smuk forårsdag den 17. maj 1983, da forhandlerne fra SL og Amtsrådsforeningen sidst på eftermiddagen mødte op i forligsinstitutionen. Det var ikke lykkedes at blive enige om en overenskomst, selv om der var blevet forhandlet siden februar. Derfor havde SL varslet konflikt i udvalgte amter med ikrafttræden ved midnat.

Et stridsspørgsmål var arbejdstidsreglerne, som arbejdsgiverne ville ændre, så der kunne planlægges en daglig arbejdstid ned til tre timer og helt op til 10 timer. Noget, SL ikke ville gå med til.

Ude på institutionerne sad man parate ved telefonen, klar til at gå i strejke. Kort før midnat kunne forligskvinden imidlertid meddele, at hun agtede at fremsætte mæglingsforslag i løbet af natten. Hermed kunne konflikten afblæses.

SL kunne notere sig en lille sejr, idet de eksisterende arbejdstidsregler ifølge mæglingsforslaget skulle bevares. Og dermed kunne SL’s hovedbestyrelse også anbefale det over for medlemmerne, der valgte at stemme ja ved urafstemning. 


Vi har været i fotoarkivet og viser glimt fra Socialpædagogernes historie med billeder fra dengang…

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse