icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Faglig forskel

Jeg fik kollegaerne med

TRE SPØRGSMÅL TIL TILLIDSREPRÆSENTANTEN

  • Af Maria Rørbæk
  • 08-2012 /

Fortæl en historie, hvor du gjorde en forskel som tillidsrepræsentant?

Jeg mærkede det helt ned i maven, da jeg så tilmeldingerne: ‘Yes, det lykkedes. Alle er med’, tænkte jeg. Som tillidsrepræsentant havde jeg taget initiativ til, at vi skulle søge penge fra Socialpædagogernes Projekt arbejdsglæde, og nu vidste jeg, at kollegaer fra alle de tre institutioner, der er lagt sammen til ét dagtilbud, var med på ideen – og at de havde meldt sig til at løse forskellige opgaver. Bagefter viste det sig, at vi rent faktisk også fik 100.000 kr. til vores projekt, og at projektet blev rigtig godt, men for mig som tillidsrepræsentant var det største øjeblik, da jeg fik kollegaerne med.

Hvad var grunden til at det lykkedes?

Jeg tog rundt til mine kollegaer på de forskellige arbejdspladser for at fortælle om projektet, og jeg tror virkelig, at det motiverede til at deltage. Jeg tror, at det er en af mine styrker, at jeg kan få folk med – men det kræver også, at jeg har noget at komme med, og det havde jeg her. Det var et godt tilbud, at man kunne søge penge hos Socialpædagogerne til projekter, der kunne bruges til at udvikle arbejdsmiljøet.  Vi søgte – og fik – blandt andet penge til en kursusdag og til at hyre en konsulent, der blandt andet hjalp os med at klarlægge, hvad vi især skal holde fokus på for at sikre et godt arbejdsmiljø. Det handler om hele tiden at minde hinanden om, at vi skal være nysgerrige og anerkendende over for hinanden. Projektet har klart betydet, at arbejdsmiljøet er blevet bedre, men det er ikke noget, der er løst en gang for alle. Det er noget, vi løbende skal have fokus på.

Hvad er det bedste og det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Kernen i at være tillidsrepræsentant er på én gang det bedste og det værste, nemlig at man er fagligt aktiv og repræsenterer medlemmerne og Socialpædagogerne. Det er det bedste, fordi jeg får indflydelse på mit eget og kollegaernes arbejde, og det er det sværeste, fordi jeg skal sørge for at det er godt for alle at være på arbejde.

Blå bog


Navn: Tina Bækkely Mathiesen

Alder: 46 år

Funktion: Tillidsrepræsentant

Arbejdsplads: SAB, Samvær, aktivitet og beskæftigelse for voksne udviklingshæmmede i Mariagerfjord Kommune

Tillidsrepræsentant siden: 2001

Lønnede timer som tillidsrepræsentant: Efter behov, ca. 5 timer om ugen

Faglig uddannelse: Efterhånden mere end 10 faglige kurser

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse, Mød et medlem, Artikelsamlinger