icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Prik

Plads til alle, der giver plads til alle

  • Af Kasper Madsen
  • 08-2012 /

Da vi i PLS’ hovedbestyrelse første gang hørte om den engelske fascistbævægelse English Defence Leagues (EDL) manifestation i Aarhus den 31. marts, var der ingen tvivl i vores sind: Det blev enstemmigt besluttet, at vi som studie- og fagorganisation skulle gå ind i kampen for et mangfoldigt samfund med plads til alle, der giver plads til alle, og mod fascismens grimme ansigt.

Derfor gik lokale PLS’ere aktivt ind i ‘Aarhus for Mangfoldighed’ og de forskellige initiativer uden for Aarhus, som primært har stået for at arrangere fælles bustransport fra nær og fjern og mobilisere til det, der blev til folkefesten for demokrati, sammenhold og mangfoldighed.

Jeg er stolt af at være en del af en faglig organisation, der tør og vil sige aktivt fra over for mennesker som dem, der demonstrerer side om side med EDL, som på sin side går ind for en åbenlys uretfærdighed og intolerance. Disse menneskers holdninger og handlinger har konsekvenser for de borgere, jeg kommer til at arbejde med om et års tid, når jeg er færdiguddannet pædagog. Uanset om det sker inden for det ene eller andet pædagogiske felt.

I bund og grund vil disse mennesker ikke så meget andet end det, en lille mand fra Østrig ville i Tyskland i 30’erne og 40’erne: Bekæmpe det, der ikke svarer til deres eget normalitetsbegreb, og udnytte krisetider til at rekruttere håndlangere blandt samfundets nederste til at fortage deres kamp på gadeplan. I 30’erne og 40’erne var det jøderne, der var undskyldningen for at foretage denne udrensning, i dag er det muslimerne.

Jeg er stolt af at være en del af en studieorganisation, der står ved, at vi går ind for en uddannelse, et fag og et samfund, der giver plads til den mangfoldighed, der netop giver plads til alle, som giver plads til alle. Både på parlamentarisk plan ved at kæmpe for de pædagogstuderendes rettigheder gennem dialog med Folketingets politikere og på udenomsparlamentarisk plan blandt andet ved at have mobiliseret til folkefesten i Aarhus den 31. marts.

EDL og deres sympatisører går ikke ind for at give plads til alle, men kun at give plads til dem, der er enig med dem. Og det er grunden til, at de skal mødes med budskabet om, at vi er mange – og flere end dem – der ønsker et uddannelsessystem, et fag og et samfund med plads til mangfoldighed.

I krisetider skal fagbevægelsen komme med alternativet til racisme, fremmedhad og marginalisering af vores medmennesker!

Jeg er stolt af at være en del af PLS, der blandt mange andre organisationer den 31. marts ikke dukkede sig, men dukkede op i Aarhus for demokrati, sammenhold og mangfoldighed. 


Kasper Madsen er faglig sekretær i PLS, de pædagogstuderendes studieorganisation.

Deltag i debatten


  • Hvad gør dig stolt af din faglige organisation?
  • I PLS valgte vi at gå aktivt ind i den politiske kamp den 31. marts. Hvilke kampe, mener du, fagbevægelsen og din fagforening skal kæmpe – og hvordan?

 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat