300 medlemmer ved at miste dagpenge
53 socialpædagoger har allerede måttet vinke farvel til dagpengene. ‘Der er brug for grundlæggende ændringer i arbejdsmarkedspolitikken’, mener Socialpædagogernes forbundskasserer
Indtil videre har 53 socialpædagoger allerede mistet retten til dagpenge. De er røget ud i årets to første måneder, efter at dagpengeperioden er kortet fra fire til to år. Frem til 1. juli 2013 ser det ud til, at omkring 300 socialpædagoger står til at miste dagpengene.
Nogle af dem kan få et seniorjob eller gå på efterløn, oplyser konsulent hos Socialpædagogernes A-kasse Ulla Lund. Her har man siden efteråret 2012 tilbudt en særlig vejledning til de medlemmer, som mister retten til dagpenge senest 30. juni 2013.
– Vi har haft kontakt til arbejdspladserne og appelleret til, at de bruger a-kassen, når de søger vikarer. Vi reklamerer også for, at arbejdspladserne uden de helt store omkostninger kan få flere ansatte opkvalificeret via jobrotation. Det giver både gladere og dygtigere medarbejdere og arbejde til de ledige kolleger, siger Ulla Lund og oplyser, at indsatsen har ført til flere formidlinger af job via a-kassen.
På landsplan har næsten 10.000 ledige mistet retten til dagpenge i årets første to måneder. Regeringen har opjusteret antallet af ledige, der mister dagpengeretten i første halvår af 2013 fra 7.000-10.000 til 17.000-23.000 personer.
Det er en om’er, Corydon
Socialpædagogerne vil meget gerne gøre mere, da mange socialpædagoger står i en ulykkelig økonomisk situation, fortæller forbundskasserer Kaj Skov Frederiksen.
– Derfor samarbejder vi med de andre LO-forbund om at presse regeringen til at sørge for, at ingen kan miste dagpengeretten uden at få et tilbud om arbejde eller uddannelse med en løn eller en ydelse, de kan leve af.
Samtidig står det højt på Socialpædagogernes liste, at det skal være lettere at forny retten til dagpenge. Fx ved at timekravet sættes ned, og ved at rotationsvikariater i alle tilfælde kan tælles med.
– Akutpakken og ordningen med akutjob har ikke været den fuldt ud dækkende løsning, som finansminister Bjarne Corydon (S) ellers proklamerede i efteråret, siger Kaj Skov Frederiksen og tilføjer:
– Der er brug for grundlæggende ændringer i arbejdsmarkedspolitikken, så man kan forebygge langtidsledighed, og derfor er der også behov for en indsats, som forholder sig til de personer, som mister dagpengeretten efter 30. juni i år, siger han.