icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Dokumentation

Vidensbank udvider med psykiatri

Socialpædagogernes vidensbank fylder et år, og udvider nu med psykiatri som nyt emne. I alt er der nu 700 publikationer i vidensbanken

  • Af Maria Rørbæk
  • 12-2013 /

Jeg vil finde viden om… fx recovery, personalepolitik, omsorgssvigt. Sådan lyder beskrivelsen af Socialpædagogernes vidensbank, der netop nu kan fejre sin et års fødselsdag.

Formålet med vidensbanken er at samle og dele viden inden for det socialpædagogiske felt, og for øjeblikket kan man søge i 700 publikationer, der både handler om det socialpædagogiske arbejdsliv, eksempelvis arbejdsmiljø, og om særlige målgrupper, som eksempelvis børn og unge eller mennesker med handicap.

I april var der 2.000 besøgende i vidensbanken og antallet af abonnenter på nyhedsbrevet stiger støt.

Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, siger:

– Målet er, at vores Vidensbank skal være en væsentlig samling af socialpædagogisk viden. Og vi er godt på vej. Det er godt at se, at vores medlemmer har taget banken til sig og bruger den.

Socialpædagogerne markerer det første år med Vidensbanken med at inddrage psykiatri som nyt emne, med målgrupperne børn/unge og voksne.

– Psykiatri er et komplekst og stort område. Og jeg glæder mig til at se, hvad vi får af biddrag til banken på det emne i løbet af bankens næste år, siger Benny Andersen.

Indtil videre kan man – ved at søge på psykiatri – eksempelvis læse om Det Sociale Indikatorprogram for socialpsykiatriske botilbud, lærebogen Psykiatriret og en evaluering af forsøg med akuttilbud til mennesker med sindslidelser. 

Læs mere: www.slvidensbank.dk

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Dokumentation, Socialpædagogisk praksis