icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Folkemøde

Hvornår er der job til os?

Socialpædagogerne inviterer til debat på folkemødet på Bornholm: Hvordan vi får udsatte og mennesker med handicap ud på arbejdsmarkedet?

  • Af Bjarne Hesselbæk
  • 12-2013 /

Arbejdsmarkedet er blevet mindre rummeligt. En ny opgørelse fra SFI viser, at antallet af udsatte og mennesker med handicap, som er i beskæftigelse på det almindelige arbejdsmarked, er faldende.

Den situation sætter Socialpædagogerne til debat under dette års Folkemøde på Bornholm. Det sker ved en paneldebat med deltagelse af bl.a. Stine Bosse, der er bestyrelsesformand i en række virksomheder, socialordfører for SF Anne Baastrup og forbundsformand Benny Andersen.

Udgangspunktet er, at der for langt de fleste mennesker er rigtig meget identitet i det at have et arbejde og være med i det sociale fællesskab, der er på en arbejdsplads. Det gælder selvfølgelig også for mennesker med handicap, med udviklingshæmning og mennesker med psykiske lidelser.

Trods det er andelen af mennesker med et handicap, som har arbejde på det almindelige arbejdsmarked, faldet de senere år. Det har udløst en invitation fra Socialpædagogerne til bl.a. kommunerne om at finde nye veje.

Den opfordring har ført til et nyt projekt, som KL og Socialpædagogerne er fælles om. Målsætningen for projektet er, at 65 pct. af de mennesker, der i dag er i beskyttet beskæftigelse og under 40 år, skal have tilbud om beskæftigelse på det almindelige arbejdsmarked inden 2020. 

Læs mere om Folkemødet på www.folkemoede.dk. Arrangementet ‘Hvornår er der job til os?’ afholdes i Primetimes telt ved Røgeriet lørdag 15. juni kl. 12-13.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Forbund og a-kasse