icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Handicapplan

God plan for de handicappede

Både Socialpædagogerne og Det Centrale Handicapråd er overordnet set tilfredse med regeringens handicappolitiske handlingsplan

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 21-2013 /

Der var rosende ord både fra Socialpædagogerne og Det Centrale Handicapråd til regeringens handicappolitiske handlingsplan plan ‘Et samfund for alle’, der blev præsenteret i begyndelsen af oktober.

– Handlingsplanen anerkender de grundlæggende principper om ligeværdighed, deltagelse, indflydelse og udvikling. Den understreger samtidig den samfundsmæssige pligt til at tage det fulde ansvar for støtten til et godt liv og udvikling for de mennesker, som har meget store støttebehov, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen, der foreslår regeringen, at den gør handlingsplanen til en del af regeringens sociale 2020-mål.

Det Centrale Handicapråd roser regeringen for at stå fast på at føre handicappolitik, som man også vil stå på mål for internationalt, fortæller formand Tue Byskov Bøtkjær.

– Handlingsplanen indeholder mange gode elementer. Vi har lige set en undersøgelse, der viser, at mange med handicap oplever diskrimination. Det tager handlingsplanen fat på med holdningsbearbejdning og en antidiskriminationsenhed.

Boligen er glemt i planen

Handlingsplanen efterlader imidlertid også en vis skuffelse i forhold til boliger til handicappede, fortæller Benny Andersen.

– Vi har gennem flere år både peget på og dokumenteret det problem, der er i forhold til gode tidssvarende boliger for mennesker med mest vidtgående funktionsnedsættelser.

Det drejer sig om størrelsen på boligen og om mulighed for eget bad og toilet. Det handler også om at organisere og planlægge boligsituationer, så også mennesker med vidtgående handicap har mulighed for at et valg i forhold til, hvor og med hvem de vil bo, forklarer Benny Andersen.

– Det står der meget lidt om i handlingsplanen, og det er naturligvis rigtig ærgerligt. 


Læs regeringens handlingsplan på www.kortlink.dk/d2q4

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Forbund og a-kasse