icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Dagbog

Sommerfesten

Siden vi modtog disse dagbogsuddrag, har vi ikke hørt fra Wironika Falkendorff-Glad. Som det fremgår af denne og de to seneste bagsider, har der ikke været det bedste match mellem Wironika og det socialpædagogiske fagområde, og vi lover, at vi fremover vil lægge langt højere vægt på dette ved ansættelsen af journalistpraktikanter

  • Af Wironika Falkendorff-Glad
  • 16-2014 /

24. juli 2014 klokken 19.12

Christ! På botilbuddet Blomstervej skal man så selv betale for sin sommerfest. ‘Sådan er det, når man arbejder for det offentlige’, siger praktikant-Martin. Som om min far ikke arbejder for det offentlige. Han er ligesom med til at vedtage lovene og alt muligt. Og han har sgu da aldrig nogensinde betalt for noget selv!

24. juli 2014 klokken 19.27

Vi skal for resten ikke kun have sommerfest på fredag. Der skal også være temadag. Om humor i pædagogik. Leder-Otto er vildt begejstret, når han taler om det, men de andre ser ret bekymrede ud.

24. juli 2014 klokken 20.12

Nå ja, og så skal det hele foregå hjemme hos Otto. Det er vist ret vigtigt, at den slags ikke foregår på Botilbuddet. I hvert fald fortalte Henrik TR, at det engang var gået helt galt, da der var beboere i nærheden. Men det var også noget med, at Otto havde været på lederkursus og lært at folde den indre gorilla ud. Og det havde vist været ret skræmmende, da han mødte op i en abedragt…

25. juli 2014 klokken 19.57

Det er åbenbart praktikant-Martin og mig, der skal lave alt maden til sommerfesten. Det skal sommervikaren og den studerende altid. ‘Det er sådan en god tradition’, siger Otto. ‘Så kommer de nyeste ligesom rigtig med og bliver en del af fællesskabet’. 

28. juli 2014 klokken 20.27

Pyha, Ulla taler næsten ikke om andet end den temadag. Hun er bange for, at det går ligesom dengang, de skulle lære at se, at glasset er halvt fuldt i stedet for halvt tomt. Men hun var vist også ret tæt og venindeagtig med de to pædagoger, der blev fyret lige bagefter – og nu er hun nervøs for, at det er tegn på endnu en sparerunde.

1. august 2014 klokken 16.42

Christ!  Der skal godt nok snittes meget salat til 40 mennesker, men Martin og jeg klør på. Han er faktisk meget sød. Især når man vænner sig til, at han hele tiden skal reflektere over alting.

1. august 2014 klokken 17.03

Hold da op, de er helt glade nu, de andre, fordi temadagen er forbi, og intet er gået galt. Især Ulla ler hele tiden hysterisk, og siger, at det da er godt, det ikke gik som dengang, de havde om ‘den gode relation i praksis’, og alle sammen blev uvenner.

 1.august 2014 klokken 17.12

Åh nej! Nu forstår jeg, hvorfor festen allerede skulle starte klokken 17. Vi skal lege! Blindebuk, gudhjælpemig. Og kluddermor. Hvor mange likes tror de lige, der i det på Facebook? Og de andre ligner altså heller ikke rigtig nogen, der skal til fest…  

1. august 2014 klokken 23.57

Er du sindssyg, der er gang i den. Nu forstår jeg bedre det der med, at de hedder socialpædagoger. Sikke nogen festaber. Alle danser rundt med alle. Og leder-Otto er den vildeste af dem alle sammen. Og så vil de hele tiden kramme.

2. august 2014 klokken 01.35

Okay, jeg kunne så godt lige have brugt et netværkskort inden sommerfesten. Sådan et, hvor man kan se, hvad folk har af relationer – ligesom dem, der er lavet for borgerne. Jeg kunne sgu da ikke regne ud, at Ulla og praktikant-Martin havde en affære. Hun er da gift og alt muligt. Men det skal jeg da ellers lige love for, at jeg fandt ud af, da jeg stod og kyssede på Martin ude bagved...

2. august 2014 klokken 02.17

Christ! Praktikant-Martin er en kæmpe kujon, og Ulla er helt oppe i det røde felt. Jeg orker virkelig ikke at skulle deale med det her på mandag. De er helt sikkert super dygtige, de der socialpædagoger, men der er altså for langt fra Blomstervej og Socialpædagogen til mit ønskejob på Go’morgen Danmark. Christ!

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse