icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Mindeord

Peter Bo Vagn Jensen

  • Af Jens Asger Hansen
  • 15-2014 /

‘På trods af…’ var titlen på en samling artikler skrevet i forbindelse med Århus Socialpædagogiske Seminariums (nu Peter Sabroe Seminariet) 20 års fødselsdag i 1987. Peter Bo, der dimitterede fra seminariet uden afsluttende eksamen (som eksamensnægter) i 1971, var blandt bidragyderne. Artiklen: ‘Børn og akvarier – om opsætning, indretning og pasning af akvarier på institutioner for børn og unge’ er en akvarie-faglig gennemgang af, hvad der skal til for med succes at lade akvariefiskene indgå i en harmonisk rolle på døgninstitutionen. Besynderligt vil nogen mene, og Peter var da også en besynderlig mand.

Ud over opbygning af ekspertviden om akvariefisk, bygning af fiskestænger, mesterskaber på flippermaskiner, omfattende samling af grafik, stort talent for at lave tegneserier og spille dilettantkomedie, strålende kok (‘han gjorde en god sovs’, skulle der ifølge ham selv stå på hans gravsten), havde han i sine år som stifter og leder af Kirkens Korshærs beboerrådgivning ‘Herfra og videre’ i Fredens Ark også opbygget en fuldstændig udstilling om Christianias postvæsen, som er anerkendt i filatelistiske kredse.

Junkblokaden blev skabt i ‘Herfra og videre’, hvor Peter også boede med kone og to børn. Indimellem var lejlighed og rådgivning nærmest en fæstning omgivet af junkier, som på alle mulige og umulige måder blev forsøgt hjulpet. Det endte op i ‘Dannevirke Højskolen, den rullende, opsøgende højskole’ i Årøsund, hvor stofmisbrugere i alle afskygninger blev forsøgt hjulpet til et liv uden hårde stoffer, og da den måtte lukke fortsatte Peter på Djursland som leder af flygtningecenter og til sidst som leder af Folkekøkkenet i Grenå.

Her blev den gamle venstrefløjs total-anarkist så en god socialdemokrat, formand for Socialdemokraterne i Nørre-Djurs Kommune og i to perioder medlem af kommunalbestyrelsen.

Og nu er han død, 67 år gammel.

Ære være Peter Bos minde.