Færre unge anbringes i efterværn
På tre år er af antallet af unge 18-22-årige, der er anbragt i efterværn, faldet med 9 pct. ’Det er stærkt bekymrende, når vi samtidig ved, at der bliver flere hjemløse unge,’ siger Socialpædagogernes næstformand Verne Pedersen
Færre unge får mulighed for at blive i plejefamilien eller på anbringelsesstedet, når det attende lys er pustet ud i lagkagen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
På tre år er antallet af unge, der er anbragt i efterværn og altså har fået anbringelsen forlænget ud over det 18. år, faldet med 9 pct.
Mens der den 31. december 2014 var 2.327 unge anbragte over 18 år, var tallet 31. december 2017 faldet til 2.118. Altså boede 209 færre unge over 18 år i plejefamilien eller et andet anbringelsessted.
Statistikken bekymrer Socialpædagogernes forbundsnæstformand, Verne Pedersen.
– Plejebørn og andre anbragte er langt fra altid klar til at stå på egne ben, bare fordi de fylder 18 år. Ofte har de brug for at blive boende længere tid i fx plejefamilien, så de kan komme godt ind i voksenlivet, siger hun.
Verne Pedersen er særligt bekymret over, at en anden statistik samtidig viser, at antallet af unge hjemløse stiger.
– Og når vi ved, at mange unge hjemløse tidligere har været anbragt, er det nærliggende at tro, at de er blevet sluppet for tidligt, siger hun.
Læs mere i Statistik Nyt.
Har du oplevet problemer med efterværn?
Har du oplevet at unge ikke kan få efterværn?
Og at den unge fx har fået afslag på at blive boende i plejefamilien?
Så skriv til journalist Maria Rørbæk på mrk@sl.dk
Vi skal bruge det til evt. at følge op på emnet.