icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
DSC_1505-web.jpg
LykkeLiga

Lykke for fuld styrke

Festen var større end nogensinde, da Danmarks lykkeligste håndboldspillere – 500 børn med udviklingshandicap – mødtes til LykkeCup i Gigantium i Aalborg lørdag den 8. juni

I en regn af konfetti, disco-lys og taktfaste klapsalver marcherede det ene glade håndboldhold efter det andet ind i den store hal i Gigantium i Aalborg for at skyde årets største håndboldfest i gang. Kanonkidz, De glade unger, Speciel Kidz, Indsatsstyrkerne, Nyborg Superkidz og mange flere var mødt op fra hele landet for at feste og spille håndbold sammen til LykkeLigas store cup for børn med udviklingshandicap.

– Jeg har lige stået og tørret tårerne væk, for hvor er det bare fantastisk, at vi er næsten 500 lykkebørn samlet i dag. Jeg vil ønske jer alle en kæmpe god håndboldfest, lød det som velkomst fra Rikke Nielsen, ophavskvinde til LykkeLiga og tidligere landsholdsspiller.

Herefter var der minikoncert med sangeren Wafande og opvarmning med håndboldspiller og LykkeLiga ambassadør Kristina ’Mulle’ Kristiansen, inden de mange spændende håndboldkampe gik i gang.

Næsten 500 lykkebørn var samlet til LykkeCup i Aalborg for at spille håndbold og feste sammen.
Næsten 500 lykkebørn var samlet til LykkeCup i Aalborg for at spille håndbold og feste sammen.

Dobbelt lykke
Rikke Nielsen tog initiativ til håndboldprojektet, efter hun selv fik en datter med Downs syndrom. For datteren skulle have mulighed for at gå til håndbold ligesom alle andre børn. Rikke Nielsen skabte LykkeLiga, så børn med et udviklingshandicap også kunne blive topscorere og opleve det positive fællesskab ved holdsport.

På bare to år er LykkeLiga vokset eksplosivt, og i dag er der 650 aktive spillere fordelt på 49 klubber. Alene siden sidste år er deltagerantallet i LykkeCup næsten blevet fordoblet.

Spillerne blev modtaget i en regn af Konfetti og disco-lys.
Spillerne blev modtaget i en regn af Konfetti og disco-lys.

En del af fællesskabet
Et af de deltagende hold kommer fra Bornholm og kalder sig GranitKidz. De 16 spillere er rejst til Aalborg sammen med deres forældre og trænere, hvoraf tre af trænerne er socialpædagoger. Det gælder bl.a. Annette Andersen, der til daglig er socialpædagog i et arbejdsprøvningstilbud i Bornholms Regionskommune.

– Når jeg er sammen med GranitKidz er jeg først og fremmest håndboldtræner. Men det er klart, at jeg også bruger min socialpædagogiske uddannelse her, siger Annette Andersen.

Både hun er hendes egne børn har altid selv været aktive sportsudøvere:

– Jeg ved, hvor vigtigt det er at være en del af det fællesskab, som er i en forening. Selvfølgelig skal børn med udviklingshandicap have mulighed for at opleve det også, og det vil jeg gerne være med til at give dem, siger Annette Andersen, der træner med GranitKidz en gang om ugen.

Flere socialpædagoger deltog i LykkeCup - som trænere og som frivillige ved stævnet.
Flere socialpædagoger deltog i LykkeCup - som trænere og som frivillige ved stævnet.

Socialpædagogerne sponsor
Der var ikke kun socialpædagoger blandt trænerne til LykkeCup. Mange socialpædagoger havde også valgt at bruge dagen som frivillige ved stævnet.

Socialpædagogernes Landsforbund er ligasponsor for LykkeLiga, og derfor var formand Benny Andersen også mødt op for at give en hånd med. I et hjørne af Gigantium havde han travlt med at dele sponsor-træningsdragter ud til alle de deltagende hold.

– Alle har brug for at være en del af noget, og LykkeLiga tilbyder et unikt fællesskab til børn med udviklingshandicap. Derfor er vi stolte af, at vi er ligasponsor for LykkeLiga, lød det fra Benny Andersen.

Forbundsformand Benny Andersen gav en hånd med og delte bl.a. sponsor-træningsdragter ud til alle de deltagende hold.
Forbundsformand Benny Andersen gav en hånd med og delte bl.a. sponsor-træningsdragter ud til alle de deltagende hold.

Kort om LykkeLiga

LykkeLiga er et landsdækkende håndboldprojekt for børn med udviklingshandicap.

Idékvinden bag projektet er tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen.

Projektet begyndte i Aalborg i 2017 og har siden spredt sig til alle ender af Danmark – fra Bornholm i øst til Færøerne i vest og Grønland i nord.

I dag er der 650 aktive spillere fordelt på 49 hold.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder, Børn og unge