Jeg tændte på, at det var en kæmpe ledelsesopgave
Fie Lester droppede jobbet som pædagogisk konsulent for at blive leder på et bosted for unge voksne med multiple funktionsnedsættelser
Hvorfor skulle der ske noget nyt i dit arbejdsliv?
Jeg havde en stilling som pædagogisk konsulent i en kommune indenfor normalområdet. Da jeg fik jobbet, tænkte jeg egentlig, at her skulle jeg være, til jeg gik på pension. Men da jeg havde været ansat i et års tid, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke syntes, at det var så interessant, selvom det var et godt job. Og så kom den her stilling. Den virkede spændende, fordi der var nogle udfordringer, som jeg ikke havde stået i før. Jeg havde fx ikke arbejdet med voksenhandicap og havde heller ikke erfaring med at arbejde i en selvejende institution på døgnområdet. Og så ville jeg gerne tilbage til det specialiserede område.
Hvorfor var stillingen attraktiv for dig?
Jeg kunne tydeligt læse ud af stillingsannoncen, at det var en meget stor og kompleks ledelsesopgave, og det tændte jeg på. Opgaven bestod i at lave et komplet turnaround for hele institutionen. Bl.a. skulle jeg stå i spidsen for en gennemgribende implementering af ASK (Alternativ Supplerende Kommunikation, red.). Men der var mange udfordringer. Bostedet havde været åbent i tre år, og der var ikke lavet handleplan på en eneste beboer. Der var rod i medicinhåndteringen – og 12 ledige stillinger. Både pårørende og medarbejdere følte sig pressede og utrygge. Der skulle startes forfra med opbyggelse af pædagogik, kultur, faglighed og alt det strukturelle. Det syntes jeg var sindssygt spændende.
Hvordan har arbejdet med ASK været?
Da jeg startede her, var det allerede besluttet af stifterne af bostedet, at vi skulle arbejde med ASK. Det synes jeg også er på sin plads, for det er meget relevant, at man giver de unge mulighed for selv at række ud mod omverdenen og gøre sig forståelige. Men det er meget tidskrævende, og der er store udfordringer, fordi det er ret kompliceret og kræver, at man ved meget om systemet. Så vi er hele tiden i en læringsproces omkring det, både i forhold til hvordan vi bruger det socialpædagogisk og i forhold til at blive bedre til teknologien.
Hvad har det bedste været ved dit spring?
Jeg har aldrig haft så spændende et arbejde som nu. Ledelsesopgaven har været meget interessant og kompleks, og jeg har knap nok været hjemme i to et halvt år. Til gengæld har vi opnået nogle rigtig gode resultater. Vi har en flot tilsynsrapport, har vendt underskud til overskud – og alle stillinger er besatte.
Hvad er dit råd til andre, der overvejer at skifte spor?
Hvis man skal have en stilling, som den jeg sidder i, skal man have rigtig meget lyst til det. Og jeg var i hvert fald glad for, at jeg ikke havde to små børn derhjemme. Men hvis man brænder for det, så gør det, vil jeg sige. Men jeg er heller ikke typen, der selv går så meget med livrem og seler.
Fie Lester, 58 år
2016
Forstander, Lykke Mariehjemmet
2015
Pædagogisk konsulent
2011
Overordnet leder af kommunalt dagtilbud
2009
Leder på autismecenter
2002
Pædagogisk konsulent og leder af støttepædagogkorps
1993
Daginstitutionsleder
1987
Uddannet pædagog
Fra pædagogisk konsulent til leder på bosted
Fie Lester droppede jobbet som pædagogisk konsulent for at blive leder på et bosted for unge voksne med multiple funktionsnedsættelser.