icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Amtskredsgeneralforsamling

Kan næsten ikke vente

SL Ringkjøbing Amt er parat til at slutte sig sammen med SL Viborg Amt efter kommunalreformen. Man arbejder allerede nu tæt sammen på en række områder

  • Af Kurt Ladefoged
  • 22-2005 /

De to amtskredse har længe flirtet med hinanden. Nu er det kommet så vidt, at de er klar til brudefærd. Faktisk er de så ivrige efter at fuldbyrde ægteskabet, at de har besluttet at leve på „polsk“.

Det drejer sig om SL Ringkjøbing og Viborg amter, der på deres generalforsamlinger har besluttet at intensivere samarbejdet yderligere i forventning om, at de efter kommunalreformen og den påtænkte nye lokale SL-struktur vil blive sluttet sammen til én kreds.

På generalforsamlingen den 24. oktober bekræftede de 35 fremmødte medlemmer enstemmigt, at SL Ringkjøbing Amt kan betræde den vej, som amtskredsformand Kirsten Hornbæk fremlagde i sin beretning:
–Det udkast til en ny lokal struktur, som hovedbestyrelsen har fremlagt, skal der først træffes beslutning om på en ekstraordinær kongres i april 2006. Men jeg må sige, at vi her i Viborg og Ringkjøbing ingen problemer ser i forslaget. Tværtimod.

–Vores to kredse har længe „flirtet“med hinanden, og vores bestyrelser har haft møder om, hvordan vi kunne udvide samarbejdet. Jeg tror, det kan være sundt at blive en større enhed, som kan mindske sårbarheden og dermed give en bedre medlemsservice –hvad enten vores medlemmer bor i Skive, Hvide Sande eller Silkeborg, sagde Kirsten Hornbæk.

Derfor bad hun også under punktet „Fremtidigt arbejde“om, at den nye bestyrelse får bemyndigelse til at indgå et mere forpligtende driftssamarbejde med SL Viborg, så man kan flytte sammen i ét kontor uanset udfaldet af den ekstraordinære kongres til april:
–Hvis det viser sig, at der ikke bliver tale om egentlige fusioner, mener vi fortsat, at vi er bedre stillet ved at lægge de to små kredse sammen i et samarbejdsfællesskab. Nu vil det jo ikke ske i morgen, og vi har da også nogle forpligtelser med hensyn til varsling af medarbejdere, opsigelser af gamle lejemål med videre, sagde Kirsten Hornbæk.

Det fik hun forsamlingens opbakning til.
Der var også tilslutningen til at stramme op over for de tillidsrepræsentanter (TR), som aldrig kommer til de møder, de bliver indkaldt til af SL. Det har det seneste årstid været godt en tredjedel af de valgte TR.

–Jeg synes, det er et stort problem, at vi har cirka 30 tillidsrepræsentanter, som har kompetence til at indgå aftaler på SL’s vegne på deres arbejdsplads, men aldrig møder frem til møder hos os, sagde tillidsrepræsentant og medlem af amtskredsbestyrelsen Anders Drejer.

–Medlemmerne på disse arbejdspladser har jo ikke nogen sikkerhed for, at de aftaler, der indgås, er i overensstemmelse med SL’s politik.
Derfor fik bestyrelsen mandat til at kunne fratage disse TR deres kompetence til at indgå aftaler på SL’s vegne, hvis de ikke i rimeligt omfang møder frem til de møder, SL indkalder dem til.

Kommunalreform og valgkamp
Som i andre amtskredse optager kommunalreformen og de voldsomme omvæltninger, der er på vej, også medlemmerne i Ringkjøbing Amt. Her har borgmestrene i de kommende nye store kommuner også spillet med musklerne og hævdet, at de stort set kan overtage det hele.

–Her kunne jeg godt ønske mig nogle overvejelser om, hvordan man i kommunerne har tænkt sig at bevare specialviden inden for de særlige sociale områder. Eller at sikre at det rigtige tilbud er tilstede, samt hvordan man vil indgå i forpligtende samarbejder med de andre nye kommuner –netop for at bevare specialiseringen, sagde Kirsten Hornbæk og fortsatte:
–Jeg mener ikke, at vi stiltiende skal se på, at det specielle område på den måde bliver forringet, fastslog Kirsten Hornbæk.

Det var generalforsamlingen helt enig med hende i. Og det førte da også over i en debat om den igangværende kommunale valgkamp. Her var der bred enighed om, at socialpædagoger bør møde op til valgmøderne og være med til at præge debatten om indholdet af fremtidens sociale tilbud. 
kl@sl.dk

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Kredse, Tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter