icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Stress

Håndfast indsats

Det er arbejdspladserne, som afgør om og hvordan stressaftalen skal bruges.

  • Af Bodil Rohde
  • 23-2005 /

–Meningen med aftalen er, at den skal bruges til forebyggelse, siger arbejdsmiljøkonsulent Solveig Jacobsen, SL. Den er ikke bindende på samme måde som arbejdsmiljøloven. Men ved at lave en aftale i forbindelse med SU- og MED-systemet har vi fået en ny måde at arbejde med psykisk arbejdsmiljø på. Blandt andet fordi aftalen kan bruges til at sætte mere håndfast ind over for stress, end hvis man bare holder sig til lovens bogstav.

Det er første gang, at der her i landet er blevet indbygget en stressaftale i samarbejdssystemet mellem arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationerne.

Stressaftalen er så ny, at der endnu ikke er egentlige erfaringer med den. Til gengæld udsender Det personalepolitiske Forum –som er det fælles debatforum mellem KTO og de kommunale og amtslige arbejdsgivere –om nogle måneder et katalog med ideer og inspiration til lokalt anti- stress-arbejde på arbejdspladserne.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter