icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Arbejdsmiljø

Strandvænget får LO-pris

Årets arbejdsmiljøpris blev givet, fordi der er gjort meget for at gøre arbejdsdagen god for de ansatte

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 10-2009 /

Det sociale tilbud Strandvænget fik den 28. april LO’s Arbejdsmiljøpris 2009 for sin indsats for at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte.

For to år siden satte Strandvængets nye ledelse, Litha  Tiufkær og Carsten Hansen Lund, fokus på sygefraværet og arbejdsforholdene. Det skete i samarbejde med Region Syddanmark, Nyborg Kommune, Arbejdsmedicinsk Klinik og Socialpædagogerne kreds Lillebælt.

Litha Tiufkær siger om arbejdsmiljøprisen:

-Strandvænget har været igennem en hård tid og er præget af nedslidning som organisation. Når tid og opgaver over lang tid ikke hænger sammen, og forventningerne og kravene er for uklare, resulterer det desværre i sygefravær hos medarbejderne.

Og indsatsen har hjulpet, kunne Litha Tiufkær fortælle:

-Vores arbejdspladsvurderinger viser, at der allerede i dag er udbredt tilfredshed med de initiativer, vi har sat i gang. Når Strandvænget bliver ændret og opdelt i mindre enheder, vil ledelsen komme endnu tættere på medarbejderne, og det kan virke forebyggende på sygefraværet.

Socialpædagogernes formand i Kreds Lillebælt, Hanne Ellegaard, var med til at overrække LO’s arbejdsmiljøpris:

-Det er dejligt at kunne overrække en pris til en virksomhed, der gør en ekstra indsats for  at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte. For eksempel har Strandvænget med sin sygefraværspolitik gjort rigtig meget for at fastholde medarbejderne i forbindelse med sygefravær eller mistrivsel.

Glæde var der også hos Region Syddanmark. Regionsformand Carl Holst siger:

-Vi er naturligvis glade og stolte over, at LO med sin arbejdsmiljøpris anerkender de initiativer, vi har sat i gang på Strandvænget. Det viser, at det går den rigtige vej med Strandvænget, og at det er et godt sted at arbejde.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Arbejdsmiljø